Nieuwelingen – Zottegem (Erwetegem) – dinsdag 1 mei 2018

Axandre Van Petegem behaalt zijn eerste overwinning van het seizoen.

Op deze dinsdag 1 mei kwamen er in Erwetegem 44 renners hun rugnummer afhalen. Met 68 km voor de boeg en het sterk golvende parcours stond er voor de renners een zware taak te wachten. Na 2 ronden wedstrijd reden 2 renners weg uit het peleton. Emiel Verstrynge en Laurens Gheysens ontsnapten en kregen even later het gezelschap van de Nederlander Matyas Kopecky. Het zag er even naar uit dat de vogels gaan vliegen waren, maar een vijftal kon toch nog de kloof overbruggen. Axandre Van Petegem, Gauthier Beeckman, Jonas Christiaens, Jasper Stalmans en Rowdy Reunis reden op één ronde tijd naar het trio toe. Dit achttal draaide vlotjes rond en kon al heel vlug een kloof van iets meer dan één minuut opbouwen. Op de hellingen was het vooral Beeckman die het commando nam maar niemand moest op de hellingen afhaken. Geen enkele renner kon nog weggeraken tijdens de allerlaatste ronde en zo kregen we een spurt met acht. Axandre Van Petegem draaide als eerste de laatste bocht uit en maakte er een lange spurt van. Dat was blijkbaar de juiste zet want niemand kon hem nog remonteren. Voor Van Petegem werd het de eerste zege van het seizoen en voor Laurens Gheysens werd het hat alweer een ereplaats. De Nederlander Kopecky spurtte zich naar het derde podium schavot. (Erwin De Clercq)

Uitslag:

1 VAN PETEGEM AXANDRE

2 GHEYSENS LAURENS

3 KOPECKY MATYAS

4 CHRISTIAENS JONAS

5 STALMANS JASPER

6 REUNIS ROWDY

7 BEECKMAN GAUTHIER

8 VERSTRYNGE EMIEL

9 TAK MORENO

10 SWERTS JELLE