Nieuwe inwoners op het gemeentehuis van Zwalm

Zo’n 60 nieuwkomers werden zondag op het gemeentehuis van Zwalm ontvangen. Vooreerst konden de genodigden kennis maken met mekaar en genieten van een tas koffie met een koffiekoek.

De inleiding was voor burgemeester De Colfmacker en de verschillende gemeentelijke diensten werden vervolgens voorgesteld. Wijk coördinator Nele Mertens had het over de politiewerking. Deze kwam onlangs in dienst bij de politiezone Brakel. Vervolgens was er een rondleiding in het gemeentehuis.

Tenslotte was er nog een rondrit in het 12-dorpenparadijs en werd deze zonnige voormiddag afgesloten met een receptie in De Munk.

Rust en landelijkheid zijn troeven van Zwalm

Zo kwamen we in contact met nieuwkomers Gunter en Erlinde die afkomstig zijn uit Gent en nu een thuis hebben gevonden in Meilegem. “Landelijk wonen en een goede verbinding hebben met Gent zijn een troef.”

Yves en Jolyn houden van fietsen in de Zwalmstreek en vinden de goede treinverbinding met Brussel een must .

Laurent en Kim komen uit het geïndustrialiseerde noorden van Gent en zijn hier tot rust gekomen. Hun werk is in onze regio wat een bijkomende troef is.

Burgemeester Karen De Colfmacker werd tijdens deze voormiddag gevolgd door een camera. Zij komt aan bod op AVS in de reeks ‘De Burgemeester’ en dit vanaf 14 mei.

X