Peetvader Sinksenkermis is niet meer, bedankt voor alles Julien

In de Sint-Gangulfuskerk Oosterzele wordt op zaterdag 12 mei om 10 u afscheid genomen van Julien Lenssens (82 j.), de peetvader van de Sinksenkermis. Iedereen houdt aan Julien Lenssens alleen maar goede herinneringen over. Een vat vol levenslust. (R 17)

Hij wist met humor en optimisme mensen te raken. Hij bedacht nieuwe initiatieven voor de Sinksenkermis en zat boordevol plannen. Hij zorgde eind de jaren ‘70 voor een opleving van de Oosterzeelse kermis. De strijd die hij tegen zijn ziekte voerde, heeft hij niet kunnen winnen. De Sinksenkermis en destijds het Feestcomit é van de gemeente kleurden zijn leven. Zijn levensvreugde was groot. Bleef bewonderingswaardig actief. Een graag gezien volksfiguur in het Oosterzeelse uitgaansleven. De waardering die hij kreeg als geestelijke vader van de ‘new look’ Sinksenkermis deed hem opleven. Juliens waarden waren sociaal engagement, eerlijkheid, respect. Vlot en aimabel in de omgang. Innemend, dat getuigt al wie met hem mocht samenzijn. Altijd meeslepend. Op woensdag 2 mei, net op de dag van de persconferentie van de Sinksenkermis, is hij thuis zachtjes heengegaan. Hij nam afscheid van al wie hij liefhad. Zijn heengaan laat in het Sinksencomit é en het sociaal leven in Oosterzele een groot gemis achter, maar ook een schat aan herinneringen. Zoals Julien Lenssens zijn er niet velen, en nu is er nog één minder. Julien was een man van stavast, en daar heeft het Sinksencomit é altijd de vruchten van geplukt. Hij hield jarenlang de Sinksenkermis op koers. Het einde van een tijdperk. En tegelijk ook niet. Julien laat de Sinksenkermis nu achter in de handen van een team, onder voorzitterschap van Wim Magerman, die hij mee heeft gecoacht, en dat vastberaden is om het vaandel van de Sinksenkermis hoog te houden. Eenvoud sierde hem. Julien kende zijn gelijke niet. Dat is het minste wat je kan zeggen. Zijn ganse leven in de roes van de jaarlijkse kermis in Oosterzele. Een levenslustige man. Een entertainer met een onmiskenbaar gevoel voor humor. Schalks. Sociaalvoelend. Daarnaast had Julien een onvoorwaardelijk vertrouwen in zijn vriendenkring en hield hij vast aan zijn huiselijk geluk. Julien is niet meer, maar de sporen die hij heeft nagelaten, zijn onmogelijk uit te wissen. Velen zullen Julien missen. Altijd optimistisch, zo vol leven. Oosterzele verliest een volksfiguur. De Beiaard betuigt zijn oprecht medeleven aan de familie Lenssens — Temmerman en De Schamphelaere — Bekaert. Reporter 17