De Spiegeltent terug in Zottegem

De Spiegeltent staat dit weekend terug op de Markt van Zottegem. Een  spiegeltent  is een grote ronde  kiosktent  gemaakt van hout en canvas met daarin een  danssalon  omgeven door  spiegels  en panelen van geslepen glas.    

Van deze oorspronkelijk eind 19e begin 20e eeuw in  Belgi ë  gebouwde constructies zijn nog slechts enkele in gebruik. Twee jaar geleden kreeg de toenmalige voorzitter van Rotary Zottegem, Marnic De Clercq, het nostalgisch idee om er zo eentje tijdens de kermis naar de markt te loodsen.  

De Rotary kent een jaarlijks wisselende voorzitter. Het jaar dat Marnic De Clercq zijn ambt voltrok was net het jaar dat Rotary Zottegem 35 jaar bestond. Dit zou hij niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Zijn idee werd eerst wat sceptisch onthaald vertelt Marnic: “Maar laat dit nu iets typisch voor de Rotary zijn. Wij dagen elkaar graag uit met nieuwe idee ën en initiatieven. De sterkte van een groep zoals Rotary Zottegem is dat we elkaar die kansen geven. Ondertussen zijn we allen overtuigd dat het plaatsen van deze tent een succes is en lijkt dit een traditie te worden, want voor het derde jaar op rij zal deze tent ons Zottegem opvrolijken”.

Los van het feit dat de tent op zich een trekpleister is zal er ook dit jaar allerhande animatie te beleven zijn in deze nostalgische setting. “Tevens wil ik ook meegeven dat de opbrengsten die dit initiatief meebrengt naar sociale projecten gaan in de regio” aldus Marnic De Clercq.

Check zeker het programma op de affiche.  

Niet te missen!