Jongerenbende opgerold

Op dinsdag 8 mei 2018 heeft de politie drie personen opgepakt die ervan verdacht worden de afgelopen maanden verschillende feiten van bedreiging, diefstal met geweld, afpersing en slagen en verwondingen gepleegd te hebben in Ninove.    

Het gaat om twee meerderjarigen van 18 en 19 jaar afkomstig uit Ninove en één minderjarige. Zij worden ervan verdacht lid te zijn van een groep jongeren die criminele feiten pleegden aan de Kuip, het treinstation en het stadspark van Ninove.  De slachtoffers waren voornamelijk minderjarigen uit Ninove en omgeving.  De meerderjarige verdachten werden op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, die besliste om hen aan te houden.  De minderjarige verdachte werd voorgeleid voor de jeugdrechter en werd onder strenge voorwaarden in vrijheid gesteld.    De actie kaderde in het aanpakken van jongeren die ervan verdacht worden deel uit te maken van een lokale jongerenbende.