Gemeenschapswachten sensibiliseren rond inbraakpreventie


De stad zet in op het waarborgen en verbeteren van de veiligheid van haar burgers. Om dit verder uit te werken werd vorig jaar de dienst integrale veiligheid uitgebouwd. De gemeenschapswachten, met hun preventieve aanwezigheid en aanspreekbaarheid in zowel het centrum als de deelgemeenten, zijn daar een centraal punt in.

Met de zomervakantie in aantocht wil de stad sensibiliseren rond inbraakpreventie. Tegelijk krijgen burgers, voornamelijk in de deelgemeenten, ook de kans geven om kennis te maken met de gemeenschapswachten. Op onderstaande dagen zullen de gemeenschapswachten in de deelgemeenten aanwezig zijn om een informatieve brief en folder te bezorgen aan alle woningen. Een uitgelezen kans dus om kennis te maken en hen eventueel vragen of bemerkingen voor te leggen.

Schema:

 • Appelterre-Eichem: 7 en 8 juni
 • Aspelare: 11 juni
 • Denderwindeke: 31 mei en 1 juni
 • Lieferinge: 4 juni
 • Meerbeke: 12, 13 en 15 juni
 • Nederhasselt: 11 juni
 • Neigem: 4 juni
 • Okegem: 29 mei
 • Outer: 5 juni en 6 juni
 • Pollare: 18 juni
 • Voorde: 18 juni