Uitbreiding voor de bibliotheek van Melle wordt feestelijk ingehuldigd op 25 mei


De bibliotheek is al lang geen stoffige boekerij meer, maar evolueert naar een belevingsbibliotheek. De bib van vandaag is een ontmoetingsruimte en een kennis- en informatiecentrum. Je kan er cultuur beleven en discussi ëren, lezen en voorlezen, auteurs ontmoeten, bijleren, studeren en zoveel meer.

Vrijdag 25 mei opent de bib officieel voor genodigden.

Zaterdag 26 mei om 14.30 brengt poppentheater SWIEF van Cies Vanmechelen traditionele poppenkast voor jong en oud, opgesmukt met goochelnummertjes, meezingliedjes en bewegingsmomenten.

Zondag 27 mei om 10.30 optreden van Lamoral (Koen De Cauter, Sam Opstaele, Jonathan Manes en Emile Van Helleputte) met aansluitend receptie. Lamoral brengt naast eigen composities ook interpretaties van oude jazznummers in een lyrische, swingende stijl.

Doorlopend fototentoonstelling met foto’s van Melse schrijvers van de hand van onder andere Guy De Smet

Hoe ziet de nieuwe bib er uit?

Er is aan de zuidelijke kant van de bibliotheek een stuk aangebouwd van ongeveer 300 m ². Een deel hiervan is voorzien als uitbreiding van de eigenlijke bibliotheekruimte. Een tweede deel, ongeveer 100 m ² is voorzien als polyvalente zaal. Deze zal in de eerste plaats dienen voor de activiteiten van de bibliotheek zelf, maar ook de socio-culturele verenigingen van onze gemeente zullen er gebruik van kunnen maken.