ZET OU – In de prijzen

18 mei 2018 – Zottegem – De populaire eetgelegenheid Zet Ou van Sofie Van Den Berge viel in de prijzen. “Omdat ze de lekkerste soep van de streek maakt? Omdat haar authentieke dikke en ruim belegde boterhammen zo lekker zijn? Omdat haar afwisselende slaatjes ons doen kwijlen?” horen we jullie denken. Hoewel zo een prijs volledig terecht zou zijn werd deze award uitgereikt door het Davidsfonds Zottegem en de vijfdejaars van het Ons Lieve Vrouw College.

En wel hierom:  

Spreken we binnen 50 jaar nog Nederlands? Zullen onze kleinkinderen nog dialect kennen? Waarom worden meer en meer cursussen aan hogescholen en universiteiten in het Engels   gegeven?

Veel vragen… weinig antwoorden…
en toch, alle vijfdejaars van het OLVC hebben — op vraag van het Davidsfonds Zottegem – een antwoord gezocht op die vragen. Via allerlei werkvormen (enquêtes, interviews, grappige filmpjes, …) deelden ze op woensdag 16 mei hun bevindingen met hun medeleerlingen en met het grote publiek. Bovendien zorgde elke campus ook voor prachtige muzikale intermezzo’s: van Maaike Ouboter tot de betreurde Luc De Vos …

Het werd een meer dan geslaagd totaalspektakel, een schitterende samenwerking tussen de drie campussen… voor herhaling vatbaar!

Als kers op de taart gaven de leerlingen van het OLVC ook een award aan de uitbaatster van “Zet Ou”, de leerlingen bekroonden de gezellige soepbar uit de Kazernestraat omdat de winkelnaam als mooiste, authentieke Zottegemse naam verkozen werd.

Proficiat Sofie!