Axandre Van Peteghem wint massaspurt in Oosterzele.


Nadat hij vorig jaar als eerstejaars nieuweling in Oosterzele won, deed Axandre Van Peteghem het een jaar later als tweedejaars nog eens over.

Een peleton van 70 renners nam in Oosterzele de start voor een wedstrijd over 11 ronden en 69 km. Reeds van bij het begin werd er hard gefietst. Yorben Lauryssen was de eerste die het vuur aan de lont stak. Maar veel vrijheid kreeg hij niet. Diel Vergote en diezelfde Lauryssen waagden in de derde ronde hun kans. Ook zij kregen geen vrijheid en konden niet meer dan 10 sec voor het peleton uitrijden. Vergote zag het blijkbaar wel zitten want in de twee volgende noemenswaardige ontsnappingspogingen was hij steeds aanwezig. E én keer met Achile Demares en een andere keer met Axandre Van Peteghem, maar telkens droegen ook deze pogingen niet ver. De plaatselijke Gauthier Beeckman probeerde dan op zijn beurt ook een aanval te lanceren. Hij kreeg drie companen met zich mee maar ook deze poging werd al gauw teniet gedaan. Op 2 ronden van het einde probeerden ook Milan De Meester en Arno Demuynck van het peleton weg te glippen. Maar net zoals de voorgaande pogingen werden ook zij terug gegrepen. Iedereen kon zich opmaken voor een massaspurt en daarin was Axandre Van Peteghem overduidelijk de snelste van het pak voor Ryan Segers en Jens Vanden Heede. Voor Van Peteghem was het de derde zege van het seizoen. “Ik voelde dat iedereen naar mij keek en telkens ik wou wegrijden zat iedereen precies op mijn wiel. Ik besloot dan maar alles op mij spurt te zetten en met succes blijkbaar. Ik word steeds sterker en kan me al heel wat beter plaatsen om naar de aankomstlijn te komen,” aldus de zoon van Peter. Oosterzelenaar Beeckman kon zich nog als twintigste plaatsen in die massaspurt. (Erwin De Clercq)

 

Uitslag:

1 Van Petegem Axandre

2 Segers Ryan

3 Vanden Heede Jens

4 De Zutter Jonas

5 Verriest Noah

6 Gheysens Laurens

7 Van Hoof Manu

8 Vergote Diel

9 Van Der Perre Diemer

10 Van Den Borre Dylan