Dwars door Gavere : reuzen verkennen het vernieuwde stadscentrum

De reuzen van Gavere, Tonia en Tonus, verkenden afgelopen zaterdag de vernieuwde binnenstad. Het weer zat niet mee maar toch bracht de plechtigheid een massa volk op de been.

Samen met gouverneur Jan Briers, de notabelen en alle inwoners zagen de reuzen dat het goed was. Het beeldverslag is van Emiel en Rosine van fotoclub Gafodi.

Ook de Belleman van Oudenaarde en de Confr érie van Nonkels en Tantes van Valeir waren van de partij. Samen bewandelden ze de nieuwe bestrating naar het Kerkplein waar het gemeentebestuur een hapje en drankje had voorzien.

De werken in Gavere zijn niet volledig achter de rug. Het gemeentebestuur heeft de ambitie om ook de Markt aan te pakken.

De stad mag fier zijn op de geleverde prestatie.

Er is in het centrum heel wat ruimte vrij gekomen door de afbraak van het oude schoolgebouwen. Ook de uitbreiding van het woongebied, achter het gemeentehuis, zal de dynamiek van de stad aanzwengelen.

Tijd om Gavere een bezoek te brengen. Het is een ideale vertrekplaats voor een lange wandeling langs de Schelde. Op en rond de markt kan je terecht in één van de vele eethuizen.

SjK, met dank aan JvC, Emiel en Rosine van fotoclub Gafodi.