Wordt de woordvoerder van Liesbeth Homans burgemeester in Herzele?

Toon De Bock, woordvoerder van Liesbeth Homans is kandidaat-burgemeester in Herzele voor N-VA.

Toon De Bock, huidig voorzitter van de N-VA in Herzele én woordvoerder van Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans, zal de N-VA lijst trekken in Herzele bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik heb de afgelopen jaren heel wat politieke ervaring opgedaan, als voorzitter van de N-VA in Herzele en als OCMW-raadslid maar uiteraard ook als woordvoerder van minister Homans. Ik wil al deze ervaring nu gebruiken om Herzele in de toekomst beter te besturen. Een stem voor mij en de N-VA van Herzele, is een stem voor een veilig, verantwoord en Vlaams beleid”, aldus Toon De Bock.

Nieuwe ploeg

De N-VA beleefde woelige tijden, na de overstap van 2 schepenen naar open VLD en velen stelden zich de vraag hoe het met de N-VA in Herzele verder moest.  “Ik waardeer die bezorgdheid oprecht maar de inwoners van Herzele hoeven zich echt geen zorgen te maken”,  lacht Toon.  “Ik ben blij dat er eindelijk duidelijkheid is gekomen. Beide schepenen reden voor eigen rekening. Postjespakkers horen niet thuis bij de N-VA. De twee zitten nu waar ze écht thuishoren. We staan klaar met een nieuwe en enthousiaste groep, een mix van mensen met ervaring en nieuwkomers, om naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken. Met heel veel trots stel ik dan ook graag onze top 5 en lijstduwer voor.”

Toon De Bock, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester

De 41 jarige voorzitter van de lokale N-VA afdeling in Herzele is verpleegkundige en licentiaat in de medisch-sociale wetenschappen. De Bock maakte snel carrière binnen de N-VA. Hij stapte pas in 2012 in de actieve politiek toen hij voor het eerst opkwam voor de gemeenteraadsverkiezingen in Herzele. Hij werd OCMW-raadslid en zetelt sindsdien ook in het Vast Bureau.  In 2015 ging hij aan de slag als adviseur “Volksgezondheid, Welzijn en Gezin” op het kabinet van viceminister-president Liesbeth Homans. Sinds april van vorig jaar is hij de woordvoerder van de minister.

Patricia Van Ruyskensvelde, gemeenteraadslid, fractievoorzitter en secretaris van N-VA Herzele

Patricia is geboren in Zottegem maar woont al jaren in Steenhuize, met haar man Rony die conci ërge en tuinman is van het prachtige kasteel van Steenhuize. Ze werkt als commercieel en administratief bediende bij de firma Servibox, een bedrijf dat allerlei verpakkingsmateriaal produceert in golfkarton. Patricia is gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de N-VA in Herzele. “De verandering werkt, ik ben Vlaming in hart en nieren en daarom ben ik 100% gemotiveerd om mij opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Herzele”, zegt Patricia.

Koenraad De Decker, OCMW-raadslid

Koenraad De Decker is 40 jaar, gehuwd met Deborah en woont in deelgemeente Hillegem.   Na zijn studies maatschappelijk werk ging Koenraad aan de slag in de drughulpverlening, waarin hij tot op heden nog steeds actief werkzaam is. Als maatschappelijk assistent heeft Koenraad op politiek vlak vooral voeling met de werking binnen het OCMW. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zetelt hij in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Herzele en in het Bijzonder Comit é voor de Sociale Dienst. Op deze manier gaat Koenraad een maatschappelijk sociaal engagement aan om gelijke kansen te cre ëren voor elke inwoner van Herzele. Een opdracht dat hij met veel overgave uitoefent. Een man met het hart op de juiste plaats…

Shirley De Troyer

Shirley De Troyer is 30 jaar, woont in Hillegem en is gehuwd met Gunther. Ze studeerde 4 jaar aan de Hogeschool te Mechelen waar ze haar bachelor journalistiek behaalde. Na ongeveer 1,5 jaar te werken in de media, voor verschillende programma’s en zenders, maakte ze een totale ommezwaai en kwam ze terecht in het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen. Voor Shirley zijn dit haar eerste stapjes in de politieke wereld. Ze zocht en vond met veel enthousiasme een plaatsje bij N-VA Herzele. Ze is erg gemotiveerd om N-VA Herzele een boost te geven als nieuw lid.

Dirk Ruebens, ondervoorzitter van N-VA Herzele

Dirk werkt als technicus bij Volvo Trucks in Oostakker. Zijn eerste  ervaringen in het organiseren van activiteiten deed hij op als voorzitter van de dekenij Oude Bareel in St-Amandsberg. Nadien werd Dirk lid van de Volksunie en binnen de afdeling van Sint-Amandsberg werd hij persverantwoordelijke en verantwoordelijke voor het leden- en sympathisantenblad. Bij de oprichting van de N-VA werd hij voorzitter van de afdeling St-Amandsberg-Oostakker en korte tijd nadien werd hij ook arrondissementeel bestuurslid in Gent-Eeklo. Intussen is Dirk  naar  Hillegem verhuisd en is hij ondervoorzitter van de afdeling Herzele, arrondissementeel bestuurslid in Aalst-Oudenaarde én lid van de partijraadslid. Een trouwe partijsoldaat en een Vlaams-nationalist van het eerste uur. Dirk is sociaal ge ëngageerd en komt op voor de zwakkeren. “Iedereen verdient een gelijke kans. Daar wil ik voor vechten. Maar natuurlijk zijn er geen rechten zonder plichten en dat begint met kennis van de Nederlandse taal”, zegt Dirk.

Timothy Desmet, lijstduwer

N-VA is al langer de populairste partij bij ondernemers. Onze lijstduwer Timothy is een echte meerwaarde voor de partij. Succesvol, intelligent, met een duidelijke visie op ondernemen, die het lokale economische beleid naar een hoger niveau kan tillen. Net wat Herzele, en onze lokale ondernemers in het bijzonder, nodig hebben.  Na een academische carrière, in Belgi ë als professor in de Psychologie aan de Universiteit Gent en internationaal als Visiting Scientist aan het MIT in Boston, richtte Timothy Desmet in 2006 het marktonderzoeksbureau Profacts op. Op 10 jaar tijd bouwde hij Profacts uit tot het snelst groeiende onderzoeksbureau in Belgi ë met intussen meer dan 60 medewerkers. In 2011 werd Timothy verkozen tot ‘Psycholoog van het Jaar’ en in 2014 ‘Jonge Ondernemer van het Jaar van Oost-Vlaanderen’. Timothy woont in Steenhuize en is getrouwd met Yora Vandenhaute. Als sommelier is hij vaak op pad om goeie restaurants en wijnen te leren kennen.

“Ik ben oprecht trots dat ik deze jonge en enthousiaste ploeg naar de gemeenteraadsverkiezingen mag leiden. Het zijn stuk voor stuk competente en enthousiaste kandidaten. De N-VA doet het zeer goed, zowel qua beleid als in de peilingen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we ook in Herzele een goed resultaat zullen neerzetten”, besluit Toon De Bock.