3 nieuwkomers voor Open VLD Gavere

Open VLD Gavere stelt  drie mannelijke versterkingen voor:  Jan Vanderstraeten,  Roland De Bosscher en  Koen De Groote.  

“We kiezen resoluut voor namen met een sterk engagement in onze gemeente”, licht burgemeester Denis Dierick toe.   “Het zal voor iedereen stilaan duidelijk worden dat we naast onze gevestigde waarden met de nodige politieke ervaring en hun bewezen capaciteiten onze lijst aanvullen met sterke krachten die professioneel stevig in hun schoenen staan, die een hart hebben voor onze gemeente en haar verenigingsleven én die zich volop engageren om het beleid mee richting te geven. Nieuwe idee ën doen een gemeente bruisen, vandaar ook deze keuze.”

Met de 52-jarige Jan Vanderstraeten haalt Open VLD Gavere een kandidaat binnen die het politieke reilen en zeilen door en door kent. Jan was immers 18 jaar lang gemeenteraadslid in buurgemeente Zingem, maar woont ondertussen al een vijftal jaren in Asper. Professioneel is hij een bekend gezicht bij de Liberale Mutualiteit in Oost-Vlaanderen en vooral actief in de regio Zingem, Gavere, Zwalm en Oudenaarde. Hij heeft al ruim 40 jaar een nauwe band met voetbalclub SK Zingem en een hart voor de sport. “Daarnaast spreken thema’s als seniorenwerking, milieu, welzijn en mobiliteit me erg aan. Ik wil van Gavere en deelgemeenten een warme thuishaven maken voor iedereen. Dienstverlening speelt daarbij een belangrijke rol”, meent Vanderstraeten.

Volgende nieuwkomer is de 57-jarige Roland De Bosscher, een geboren en getogen Vurstenaar, maar ondertussen al een tijdje woonachtig in Gavere. Roland is directielid in een nabijgelegen ziekenhuis, bij enkele seniorenvoorzieningen en een dienstenchequeonderneming. Hij is tevens oprichter en voormalig voorzitter van jeugdclub Avalon. Zijn moeder was overigens — voor de gemeentefusies — de eerste vrouwelijke schepen van Vurste, maar kon door ziekte en vroegtijdig overlijden nooit haar ambt uitoefenen. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu is de tijd voor mijn engagement gekomen. Het sociale aspect binnen Gavere vind ik een belangrijk thema. Als actief lid van Kiwanis Land van Rhode ondersteunen we sociale doelen in de regio. Het is als het ware een rode draad in mijn leven”, vertelt Roland.

De 42-jarige Koen De Groote heeft samen met zijn vrouw een eigen cateringbedrijf in Semmerzake en is er ook woonachtig. Hij maakt met zijn firma deel uit van het Handelscentrum Gavere en zet gedreven zijn schouders onder het project van Open VLD Gavere. “Mijn schouders zetten onder de reeds uitgestippelde projecten en mijn bijdrage leveren aan nieuwe toekomstige projecten zoals de heraanleg van de Markt of de bouw van een nieuwe sporthal hebben me ertoe aangezet me politiek te engageren”, aldus Koen.