64 kunstenaars palmen Zottegemse kastelen in!

Op  zondag 17 en 24 juni en op zondag 1 juli veroveren 64 kunstenaars de kastelen van Leeuwergem, Breivelde en Egmont. Ze stellen hun werken tentoon in de kastelen en langs een route die de historische gebouwen met elkaar verbindt.

‘Kunstkastelenroute’, heet het project, het is een initiatief van curator Guido De Vos.  Nadine Prieels van CAS Zottegem zette het Collateral Event langs het parcours op het getouw. Schepen van Cultuur Sandra De Roeck (SP.A) en van Citymarketing Kurt De Loor (SP.A) tonen zich opgetogen. “Ideaal om ons Egmontjaar in de kijker te zetten en tegelijk ook ons Zoetegemfestival dat 25 jaar bestaat én het idee van de Kleine Loire dat 5 jaar geleden ontstond. De kunstenaars zullen onze kastelen ongetwijfeld alle eer aandoen.”

Curator Guido De Vos

Panamarenko is de meest opvallende deelnemer, daarna springen ook namen als Honor é d’O, Ruben Bellinkx en Yves Velter in het oog. Er zijn ook minder bekende deelnemers, studenten van de academie bijvoorbeeld. “Ze zijn stuk voor stuk het ontdekken waard”, verzekert curator Guido De Vos. “De disciplines zijn zeer divers: beeldhouwwerken, schilderkunst, conceptuele kunst, po ëzie, glaskunst, keramiek en fotografie.”

Deelnemen aan de  Kunstkastelenroute  is gratis. Het Kasteel van Leeuwergem is het vertrekpunt, daar worden gratis brochures met alle info verspreid.