Diploma uitreiking EHBO attesten Het Vlaamse Kruis

Merelbeke: In de raadszaal vond de academische zitting plaats van Het Vlaamse Kruis maar aanleiding van uitreiking de brevetten.

Burgemeester Thienpont prijst Het Vlaamse Kruis voor zijn inzet om steeds opnieuw te zorgen voor het warm maken en de opleiding van nieuwe Eerste Hulpverleners. Hij bedankt ook de cursisten om zich hiervoor in te zetten en hoopt dat ze de opgedane kennis niet te veel moeten toepassen maar als het nodig is, dat de bevolking op hen kan rekenen.

Van Britsom Werner voorzitter van Het Vlaams Kruis ver wees naar de diverse cursussen . Zo waren er meerdere Basis EHBO cursussen en 1 Vervolg opleiding , eveneens meerdere AED sessies . Diverse lessen op maat voor verenigingen en bedrijven oa KWB en Fruitkwekers . Ook diverse bijscholingen zo wel lokaal als provinciaal werden bijgewoond door de actieve helpers. De cursisten kregen hun brevet/ diploma uit handen van de Provinciale Monitor Marc Servaes en de Voorzitter van de EHB Ocommissie Luc Van Eenoo. Hij is eveneens actief als verantwoordelijke voor de Venus Oost Vlaanderen. Volgend jaar in 2019 viert de afdeling Merelbeke zijn 30 é verjaardag als volwaardige afdeling.Wat gepaard zal gaan met heel wat activiteiten. Waarvan later nog heel wat zal verschijnen. Congres-Tentoonstelling-Familiefeest voor leden en oudleden .. .. … .

Laureaat van de arbeid was voor korpschef Yves Asselman

 Geslaagde cursisten basiscursus 1

Martine Cassan – Anneleen Miehielsen – Angel a Vereruysse – Elke Rottiers – Albert Meersehaut – Yasmin Haegeman – Hannah Verlinden – Christine Baele – Sofie Vanborm – Geert Buekens – William Bauters – Kimberley De Clereq -Ja na Van Landeghem

Geslaagde cursisten basiscursus 2

Bo Dewagheneire – Yvo De Maeyer – Ann Vanhamme – Eddy Mortier – Prakash Goossens – Sofie Van Caester – Lies Geerts – Katharina Vandewege – Kathie De Coninek – Patriek Baert – Arnold Vereeeken – Sofie Goetry – Koen Verleysen – Myriam Lewyllie

Geslaagde cursisten vervolgcursus

Sofie Van Ca ester – Kathie De Coninek – Patriek Baert – Koen Verleysen -Alexander De Neve – Mike De Ryeke – Yasmin Haegeman – Ruben Neyrynek – Geert Buckens

AED Attest Les KWB.

Keilens Marno, Volckaert An, De Clercq Marie-Paule, Sterckx Luc, De Coen Antoine, Pieters Denis, Matthys Erwin, Thienpont Rita

monitorencursus

Kenny De Raeve

Attest Gevorderde.

Benny De Raeve, Kenny De Raeve, Kurt Temmerman, Van Britsom Werner, Rombaut Hilde,Rita Van Huffel.