Bedankt Brandweer! Overzicht wateroverlast in onze regio

De brandweerploegen waren de voorbije dagen constant in de weer om ons te verlossen van de water- en modderoverlast. Een overzicht.

Aangezien de onweders op korte tijd dermate hevig waren, dienden de brandweerploegen quasi onmiddellijk uit te rukken.  De brandweerposten van onze zone bundelden de krachten om de verschillende interventies te kunnen verwerken. Veel brandweervrijwilligers hebben de klok rond gewerkt   om de interventies de baas te kunnen. “We noteerden iets meer dan 100 interventies binnen onze Hulpverleningszone (Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen, red.)” aldus Lt. Jonathan Jouret. “Vooral de regio Zottegem/Zwalm werd gisterennacht het zwaarst   getroffen door overvloedige neerslag en dit na de veelvuldige oproepen in de regio van Sint-Lievens-Houtem eerder deze week. Deze neerslag had ernstige modderstromen tot gevolg in oa. Paddestraat met heel wat schade in woningen tot gevolg. In de regio waren er ongeveer 80 interventies te verwerken sinds middernacht. De epicentra bevonden zich voornamelijk te Strijpen, Velzeke, Zwalm en Zottegem. Ook voor de omgeving van de Elenestraat kwamen veel oproepen binnen. Een erkenning tot natuurramp door de Vlaamse Regering is aangevraagd vanuit Stad Zottegem was te lezen via Facebook. In de regio rond Oudenaarde kreeg men een 20-tal interventies te verwerken voornamelijk reinigen van de openbare weg. De oproepen concentreerden zich voornamelijk te Oudenaarde (stad) en Mater. In de overige regio’s van onze hulpverleningszone bleef het relatief rustig.”