Groen Zottegem stelt top 6 voor

Groen Zottegem heeft de top 6 van haar verkiezingslijst bekend gemaakt.

De speerpunten waarmee het naar de verkiezingen in oktober trekt:  een aangenaam fietsklimaat, een goed onderbouwd en slim sociaal beleid en een propere, groene en bedrijvige stad.

Lijsttrekker Heidi Schuddinck over de kandidaten en de speerpunten: “Ze hebben een verschillende achtergrond, eigen expertise en vormen een uitstekend team. De top 6 heeft 1 ding gemeen: allemaal zetten ze zich vandaag al in op lokaal vlak. Ze willen Groen Zottegem helemaal op de kaart zetten.  Groen wil van haar thema’s de inzet van de verkiezingen maken, gedreven door vernieuwing in plaats van status quo en waar eerlijk delen het wint van egoïsme.”

Wim Van Geert (50) is commercieel medewerker bij ABN AMRO en staat op de tweede plaats. Deze geboren en getogen Zottegemnaar maakt van 2018 een memorabel Egmontjaar met Cultuurwerking Sotteghem, is bekend van acties voor een veiliger Godveerdegemstraat РL. Roelsstraat en co̦rdineert jaarlijks boomplantacties met Natuurpunt. Zijn focus is gericht op slimme mobiliteit, natuuruitbreiding en herwaardering van het winkelcentrum.

De derde plaats is voor Evelyne Cloet (48), leerkracht engineering en technisch coördinator in het Scheppersinstituut te Wetteren. Als ingeweken West- Vlaamse voelt ze zich goed thuis in het mooie Zottegem. Ze is enthousiast vrijwilliger bij Natuurpunt en haar thema’s zijn natuur, veilige mobiliteit en een gezonde-eerlijke voeding.

Frank Douchy (66) is gepensioneerd arts maar nog helemaal niet toe aan rust. Hij werkt nu halftijds als adviserend arts voor Fedasil in Brussel om te oordelen over medische problemen van asielzoekers. Afgelopen jaren zetelde hij in de seniorenraad en het Autonoom Gemeentebedrijf. Hij richt zich op sociaal beleid, eerstelijnsgezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking.

Op plaats vijf staat Bess Bogaert (20), studente verpleegkunde en takleidster bij de Scouts. In de jeugdraad zet ze zich in voor een actief jeugdbeleid.

De zesde plaats is voor Ben Boone (39). Hij stampte mee het korte-keten-initiatief Voedselteam Rijkbos uit de grond. Binnen Groen werkt hij al enkele jaren aan een betere mobiliteit, verkeersveiligheid en burgerparticipatie.