Spullen uit vervlogen tijden op rommelmarkt Bruisend Balegem

Woensdag 15 augustus vanaf 9 u worden de Poststraat en Molenbeekstraat ingepalmd door de rommel-, antiek-, en curiosamarkt die georganiseerd wordt tijdens Bruisend Balegem. Een goede raad, wie wenst deel te nemen schrijft snel in. Er is plaats voor 135 standen. En leuk meegenomen, deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via rommelmarkt2011@gmail.com, dannyds2009@hotmail.com, 0472 / 02 48 03. Info: roberto@live.be, 09 / 362 07 40. (Reporter 17, foto’s DDL).

Oude spullen hebben een ziel. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Objectofielen en verzamelaars van allerlei voorwerpen zullen op 15 augustus tijdens het mega event Bruisend Balegem op hun wenken bediend worden. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes zijn deze markten een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan.
Kom gewoon gezellig rondkuieren, snuffelen en tegelijk de koop van je leven ontdekken. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommelmark in Balegem op een ontspannende manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Zeg maar, mooie dingen voor weinig geld. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuzeneus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,… één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. Op de rommelmarkt kan je veel bruikbare en nog nuttige stukken op de kop tikken. Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Iedereen komt op de rommelmarkten, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open sfeer op Bruisend Balegem veel mee te maken. Je staat soms versteld wat mensen wegdoen. Wie naar rommelmarkten gaat, voelt dat hij leeft. De rommelmarkt is een vaste waarde van Bruisend Balegem. Van het bezoek aan de rommelmarkt kan je een heuse daguitstap maken, Bruisend Balegem draait dan al op volle toeren.                                 Reporter 17