Cultuurcaravaan houdt dit jaar halt in Strijpen. Gratis cultuur!

Op zondag 17 juni houdt de Cultuurcaravaan halt op het terrein van de Chiro in Strijpen. CC Zoetegem, de jeugddienst, de bibliotheek en diverse lokale verenigingen zorgen naar goede gewoonte voor een indrukwekkend en GRATIS cultureel programma.

Dit jaar werkt de Cultuurcaravaan samen met Chiro Sint-Andries Strijpen, OKRA Trefpunt Strijpen, Koninklijk Sportverbond Strijpen en de Vrije Basisschool Sint-Andreas.

Het programma

Vanaf 12 uur –  Ruilpicknick

Vul je picknickmand met lekkers en kom naar het terrein achter de lokalen van Chiro Strijpen voor een heerlijke ruilpicknick. Alle aanwezigen worden uitgenodigd en getrakteerd op een dorpstoast. De vereniging OKRA Trefpunt Strijpen neemt plaats achter het buffet. De oudleiding van Chiro Strijpen bemannen de. Gastheer Wouter zorgt voor een fijn onthaal!

Vanaf 13 uur – Straattheater, animaties, muziek, spel…

Pigeon on Piano – Duiventil

De kleinste concertzaal ter wereld. De duiventil van Pigeon on Piano is een sprookjesachtige muzikale kijkdoos. Pianiste Katrien ‘Pigeon’ Verfaillie speelt eigen composities in de kleinste concertzaal ter wereld. Wie luistert en binnen gluurt belandt in een wonderlijke wereld, in een magisch schouwburgdecor van duifjes, lichtreflecties en heerlijke pianocomposities. Katrien is hemels gekleed en speelt live de sterren tuureluurs, wars van regels maar wonderlijk harmonieus.

Audrey Dero — Hip Hip Hip Cabine

Je stapt alleen of met twee een omgebouwde fotocabine binnen. In de kleine, intieme ruimte verwelkomt een actrice je voor enkele minuten wonderlijk theater. Dit kleine oord van rust sluit je voor eventjes af van de festivaldrukte voor een po ëtisch verhaal naar keuze.

BaSa — Foto Loco

Duik in de verkleedkoffers en maak je op voor een te gekke fotoshoot! Vermom je als ridder, prinses, strandju?er, winterkoning, oermens, farao… Of laat je eens helemaal gaan en mix lekker alle stijlen door elkaar. Stap alleen of samen met je vrienden in de fotocabine. Strike a pose & say cheese! Je beste kiekje wordt ter plekke geprint en afgewerkt. Even later kan je het al meenemen naar huis. Een onvergetelijke herinnering aan de 4de editie van Cultuurkaravaan!

Circus Marcel — Home Made

Een groot portiek, maar te weinig piketten. 10 minuten voor aanvangsuur gaat het smidsevuur aan en wordt nog snel een punt en kop aan een piket gesmeed, dat daarna met 1, 2 en later 5 hamers de grond in wordt geklopt. Dan kan de portiek recht, samen
met trapezistes en al… Zo begint de voorstelling Home Made van Circus Marcel. Een voorstelling hoog in de lucht met heel wat acrobatie en een hoog showgehalte, doorspekt met live muziek. Geen abstracte performance, maar een kleurrijk spektakel, bruisend van enthousiasme, vindingrijkheid en aanstekelijk spelplezier.

Zottegem Plage

Cultuurkaravaan wordt dit jaar verfrissender dan ooit! Op maat van Cultuurkaravaan gaat Productions & Zonen de samenwerking aan met het Instituut voor Volkswarmte. Bezoek een vakantieparadijsje, met waterattracties, watersensaties en een ligweide!! Zwembroek mag.

Tir Canard

Amar erfde van zijn ouders twee kermiskramen. De schiettent van zijn vader en een
eendjeskraam van zijn mama. Hij vond er niets beter op dan beide samen te brengen in één doldwaze schietviskraam ‘Tir Canard’, waarmee hij nu rond trekt om zijn kost te verdienen. Probeer jij ook een prijs te schieten? of is het vissen?

Vertelsels-caravan

De voorleesdames van de bibliotheek lezen voor in hun supergezellige vertelcaravan. Spannend en ontroerend, verhalen voor jong en oud

Knutsel-tipi

Knustelen met crea-tape; van portefeuilles, tasjes, oorbellen, bloemen, sleutelhangers tot gsm-hoesjes,… In allerlei leuke kleurtjes en prints!

Sukkelsokken-parade

Sint-Andreasschool Strijpen en bibliotheek Zottegem verzamelen de Zottegemse sukkelsokken!! Voor en tijdens de Cultuurkaravaan knutselen de leerlingen en kinderen
gekke sokkenknutsels, sokkenvlaggen en sokpoppen

Roulotte — tweedehandsboekenverkoop

Bibliotheek Zottegem brengt haar roulotte helemaal naar Elene voor een tweedehandsboekenverkoop

Koninklijk Sportverbond Strijpen

smeer je kuiten in en laat je uitdagen op hun fietsen op rollen!

En nog langs het parcours…..

De oudleiding van Chiro Strijpen bemannen voor één dag de Cultuurkaravaan-gelegenheidstoog.

Wie met de fiets komt, wordt extra in de watten gelegd. Je kan je fiets parkeren op de daarvoor voorziene fietsparking en hoeft niet ver te wandelen.

Alle activiteiten zijn gratis. Vele zijn doorlopend, andere voorstellingen beginnen op een vast tijdstip. Op voorhand reserveren is niet nodig. Het volledige programma kan je vinden op www.cczoetegem.be.

 

 

X