Picknicktafels in ruil voor batterijen

Zottegem wordt door Bebat uitgedaagd om tussen 1 en 30 juni 2018 zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. In ruil voor picknicktafels.

BEBAT daagt de steden en gemeenten van de Provincie Oost-Vlaanderen uit om het grootste gewicht aan gebruikte batterijen per inwoner in te zamelen. De gemeente die hierin slaagt krijgt stijlvolle picknicktafels uit gerecycleerd materiaal.

“Ik ken wel een paar groene plekjes in Zottegem waar deze picknicktafels mooi tot hun recht zouden komen. Vandaar dat ook de stad Zottegem zich ingeschreven heeft. Om het onze inwoners makkelijk te maken organiseren we op vrijdag 15 juni een reuze huis-aan-huis-inzameling van batterijen”, legt schepen van leefmilieu Leen Goossens uit.

Vanaf 8 uur ’s morgens rukken de stadsdiensten uit om aan elk huis in Zottegem een zakje batterijen op te halen. In de verpakking van het stadsmagazine dat deze maand bedeeld wordt, vindt u zo een zakje! Er wordt gevraagd om het zakje op een zichtbare plaats (aan de voordeur of aan de brievenbus) te zetten! Bij grotere hoeveelheden kan best gebruik gemaakt worden van een kartonnen doos.

Wat mag er meegegeven worden?

* Lege batterijen;

* Gebruikte zaklampen;

* Accupacks (in opladers, laptops, GSM, …)

Tot en met 30 juni kan u uiteraard ook terecht op de verschillende inzamelpunten in Zottegem. De lijst van de inzamelpunten kan geraadpleegd worden via www.bebat.be/inzamelpunten.