Vandalisme in Zottegem exponent van dieperliggende malaise?

De vandalenstreken van vorig weekend maken de tongen los bij Zottegemnaars. Vooral vanuit Bevegem komen verontrustende signalen.

16 klachten bij de politie, dat was zaterdagochtend de trieste balans van een nachtje vandalenstreken in het centrum van Zottegem. Vooral de stationsbuurt werd geviseerd. Auto’s werden bekrast en banden werden plat gestoken. Ook enkele bloembakken op het Stationsplein en de Hoogstraat moesten eraan geloven. Onlangs werd ook een vuilbak in brand gestoken en een bromfiets gestolen.  Vermoed wordt dat de daders deel uitmaken van een bende van 5 tot 6 jongeren.

In de nawee ën van deze feiten uitten heel wat Zottegemnaars hun ongenoegen over de onveilige situatie in de stationsbuurt. Aan de achterkant van het station zou er openlijk gedeald worden en het speelpleintje van Bevegem zou met hangjongeren die op weinig goeds uit zijn, een plek zijn die door velen gemeden wordt. “De ingeslagen ramen van de kerk (vlakbij de speeltuin, nvdr.) zijn al lang niet meer op een hand te tellen”, klink het. “Er zou best wat meer politiecontrole mogen zijn.”

In HLN wordt vermeld dat sommige slachtoffers van het vandalisme schrik hebben voor represailles als ze getuigen. Er wordt ook een link gelegd naar gelijkaardige gevallen van vandalisme in Brakel.

Lees meer via onderstaande links

Vandalen slaan opnieuw toe: “Over een nieuwe kras maken we ons al geen zorgen meer”

Vandalen trekken spoor van vernieling