Voorzitter sportraad Luc De Winne zelf eens in de spotlights

Burgemeester Johan Van Durme en schepen Jean Marie De Groote hebben op het einde van het sportgala in het GC De Kluize in Scheldewindeke een mooi eerbetoon gebracht aan de voorzitter sportraad Luc De Winne. De niets vermoedende en compleet verraste Luc kreeg een welverdiende hulde die hij zich nog lang zal heugen. Veel woorden van dank voor zijn inzet, zijn vele verdiensten voor de atletieksport en sportraad Oosterzele. (Reporter 17, foto’s DDL).

Medebestuurders van de Sportraad, Dienst Sport en Jeugd en het gemeentebestuur vonden het tijd om voorzitter Sportraad Luc De Winne zelf eens in de spotlights te zetten. Burgemeester Van Durme en schepen De Groote schetsen de rijke loopbaan van Luc De Winne, een man met een groot sporthart. Hij is 12 jaar voorzitter van de Sportraad, maar van jongs af aan actief in de atletiekwereld. Luc De Winne zetelde sinds 1984, als lid van het comit é Cross Country, in de Sportraad. Hij organiseerde 29 jaar een nationale veldloop en de scholenveldloop. Vanaf 1994 wordt hij ondervoorzitter en in 2006 voorzitter van de Sportraad, hij volgt Koen Beeckman op. Koen en Luc ontpoppen zich tot drijvende krachten achter de sportraad. Luc De Winne ademt atletiek. Zijn leven. Hij liep de 20 km van Brussel in 1 uur 8 minuten. Met deze tijd zou hij nu op plaats negen over de meet komen. Geen marathon is hem onbekend. Hij liep de marathon van Londen, Rotterdam, Berlijn,…36 jaar lang nam hij deel aan wedstrijden. Opgeven stond niet in zijn woordenboek. Luc De Winne (diploma trainer A) behoort tot de Belgische top, 39 jaar lang trainer van Ajax SV en Vlierzele Sportief. Hij mag fier zijn, veel van zijn atleten zetten nationale en Europese records op hun erelijst.
Als jurylid (R17) voor de verkiezing van sportlaureaat en sportbelofte en huldiging kampioenen, kan ik beamen dat de grootste kopzorgen altijd bij Luc De Winne lagen. Alles, maar dan ook alles, was goed voorbereid. Elk detail telt. Hij moet ontelbare uren aan zijn computer zitten. Af en toe wat intomen, want iedereen kent hem, het moet vooruit gaan,…en liefst zo snel mogelijk. Zijn passie voor de atletiek groeide uit tot een obsessie. Hij wil altijd beter doen, de remedie is nochtans simpel: relativeren. Maar zo zit Luc De Winne niet in mekaar. Dat is de aard van het beestje. Voorzitter zijn is nu eenmaal verantwoordelijk zijn. Een job waarvoor je misschien niet je ziel, maar wel je rust moet verkopen en het gaat heel goed met de sportraad. Gezond verstand, geen grote woorden, liefde voor de (atletiek)sport. Iedereen weet dat hij niet graag in de belangstelling staat. Hij kreeg nu terecht de trofee voor sportverdienste. Een verdiende bekroning. De gemeente Oosterzele mag fier zijn op zijn voorzitter van de Sportraad. Dankjewel, Luc.                                                   Reporter 17