Lizi D’Hondt pakt brons, zilver en goud op Special Olympics

Tijdens het sportgala 2018 in GC De KLuize in Scheldewindeke kregen G —sporters Lizi D’Hondt, David Wittenbol en Bram Deblauwe veel aandacht en waardering voor hun uitzonderlijke prestaties op de Special Olympics. En of ze fier waren. Hun lef en durf beloond met titels. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Lizi D’Hondt pakte uit met verbluffende prestaties. Ze   behaalde op de 7 km fietsen de bronzen medaille, op de 5 km zilver en op de tijdrit 1 km het goud. Ongeziene klasse. Drie medailles, het was voor de olijke Lizi, de familie, met tante Lut De Block op kop (wat een coach! en pr) en de ganse entourage iets heel speciaals. Niet zomaar dat het uit de lucht kwam vallen. Lizi kan echt veel aan, ze bewees ook al dat ze goed kan acteren, en het sportieve meisje   blonk nu ook uit in het wielrennen. Elk jaar presteert ze sterk. Ze maakte ook al deel uit van de nationale ploeg. De superjongedame, niet vies van hard en lang trainen. Ze kan telkens fysiek en mentaal de batterijen heropladen en de basis leggen voor sterke prestaties. Lizi mag trots zijn. Een mooie les in wilskracht. Zeg maar een krachttoer. Het moet uniek zijn dat iemand drie medailles pakt. Een bekroning voor de geleverde inspanningen. Velen deelden in de vreugde. Het fietsen van Lizi was onverzettelijk en groots. Harde werklust, inzet, gaan en blijven gaan, gedreven, een onuitputtelijke drang tot winnen: ziedaar het profiel van Lizi D’Hondt. Een graag gezien meisje, zo’n gedreven jonge sporters lopen er niet veel meer rond. Tijdens het sportgala was Lizi één van de sterren van de avond, vlotte babbel met presentator Tom Boudeweel. Haar grootste kracht is haar mentaliteit, de wil om het uiterste uit haar mogelijkheden te halen. Met die ingesteldheid heb je altijd meer kans om te slagen. Een dikke proficiat aan de fiere kampioene Lizi D’Hondt.                                               Reporter 17,