Oudenaarde – Masterplan voor herontwikkeling stationsomgeving

12-06-2018 – OUDENAARDE –  Het stadsbestuur van Oudenaarde wil de bestaande stedenbouwkundige plannen voor de ruime stationsomgeving updaten.

Het betreft een gebied van in totaal ongeveer 50 hectaren, centraal gelegen tussen het historische centrum van de stad, de bedrijventerreinen langs de Lindestraat, de N60 en de omliggende woonwijken.

 
Schepen Mathieu De Cock, bevoegd voor Ruimtelijke Ordening: “De stationsomgeving is een belangrijk gebied voor onze stad. We willen dan ook graag starten met onderzoeken hoe we deze buurt ook in de toekomst alle kansen kunnen blijven geven.
In 2011 maakte de NMBS zelf reeds een plan op voor het station en het stationsplein. Helaas beslisten ze enkele jaren later om de afgesproken engagementen op de lange baan te schuiven.    Als stadsbestuur kunnen én willen wij de buurt echter niet “on hold” zetten, en daarom nemen we nu zelf het heft in handen.”
 
De bedoeling is om het gebied rond het station als één geheel te laten werken en op een kwaliteitsvolle en leefbare manier te herontwikkelen.
De stad wil alle mensen die wonen of werken in de omgeving van in het begin betrekken bij de opmaak van het Masterplan. Daarom organiseert de dienst ruimtelijke ordening vanavond (13 juni) een participatiemoment in de Brandwoeker.
 
Schepen De Cock: “Iedereen is welkom om tussen 16u en 20u vrijblijvend eens binnen te springen; we zijn alvast erg benieuwd naar de opmerkingen en idee ën van onze inwoners!”
(Persbericht via    Jelle Didier  Communicatie – ombudsfunctie – Stad Oudenaarde)
X