Goed gevoel : Het lot van Tokkie de epileptische kip en zorgzaam hondje Boudin (video)

Enkele weken geleden gingen beelden viraal van een kip met epilepsie, die door een hondje verzorgd werd. De video werd ook opgepikt door Het Nieuwsblad en Tokkie en Boudin uit Zottegem werden beroemd. Wat is er geworden van het onfortuinlijke dier?

Na een week leek alles beter te gaan.

De heldere momenten werden steeds langer en ze waggelde al eens onder begeleiding door de tuin. Veelal blijft het dier slaperig, met de kop tussen de poten. De eetlust was opperbest eens ze ‘wakker’ werd.

 

De afloop van het verhaal :

Gedurende haar verzorging leefde Tokkie in een open box, beschut op een terras, op een bed van stro. Heel de tijd legde ze geen ei, wou ze vooral zoveel mogelijk met gerust gelaten worden en beperkte haar activiteit zich tot slapen, eten en drinken. Het hondje Boudin bleef over haar waken.

Ruim twee weken na datum legde ze terug een ei en ging dezelfde dag spontaan op wandel in de tuin. Soms is ze nog afwezig of krijgt ze kort een insult, maar die periodes worden nog steeds korter. Ze werd terug bij de andere kippen gezet en nam direct deel aan het scharrellen. ’s Avonds ging ze spontaan mee op stok. Vanaf dan ligt haar lot terug bij moeder natuur. Hondje Boudin heeft zich prima van zijn job gekweten.

Disclaimer : Als je vragen hebt over epilepsie, praat er over met uw huisarts. Epilepsie is behandelbaar.