‘Wervel on Stage’ tijdens feestelijke opening Beislovenpark

Naar aanleiding van de 450e verjaardag van Graaf van Egmont organiseert de Stedelijke Jeugdraad ‘Wervel on Stage’, een lokaal vrij podium in het teken van het Egmontjaar en ter ere van de offici ële inhuldiging van het Beislovenpark dat voor de gelegenheid in een middeleeuws tintje zal krijgen.

Wervel on stage is een vingerwijzing zijn naar de onthoofding van Egmont en de bezienswaardigheid van Zottegem in het stadhuis namelijk zijn doorkliefde wervel. “Het vrij podium gaat door in de boomgaard van het Beislovenpark, die deze dag dan ook een middeleeuws make-over krijgt. Er worden passende animaties, eet en drinkmogelijkheden voorzien en daarnaast zullen ook de enige echte Lamoraal en zijn vrouw Sabina aanwezig zijn om de winnaar van de talentenshow uit te roepen” vertelt de voorzitter Elke Van Waeyenberge. “Tevens willen we het nieuwe Beislovenpark officieel openen in samenwerking met de milieudienst. Omdat het nieuwe park zijn groen karakter moet behouden willen we als Stad Zottegem inzetten op een duurzaam en milieuvriendelijk evenement. De milieudienst zal ook enkele workshops voorzien waaronder bushcraft (vooraf in te schrijven bij de milieudienst, start 17 uur). Geïnteresseerden zullen kunnen meedoen aan een milieu — educatieve wandeling doorheen het park.”

Praktisch

Iedereen is welkom vanaf 17 uur om een hapje en een drankje te nuttigen en het park offici ële te openen. Vanaf 19 uur wordt het startschot gegeven voor het vrij podium. Een 10 tal lokale deelnemers zullen hun talenten tonen. Het publiek zal zijn favoriet kunnen kiezen. De winnaar ontvangt een prijzenpot ter waarde van 500,00 euro. Als afsluiter voorzien we nog een special act.