Windeke feest van donderdag 28 juni tot en met woensdag 4 juli. In de ban van de Rode Duivels en Ketnetband

Vanaf  donderdag 28 juni tot en met woensdag 4 juli bruist Scheldewindeke. De bezoekers zullen alweer kunnen genieten van een ijzersterk kermisprogramma. Ook op de elfde editie   serveren de Windeekse Groenbuiken een cocktail met pittige evenementen, stomende optredens en animatie. De Windeekse Groenbuiken doen mee aan de voetbalgekte. De kermis start op donderdag 28 juni met een pr é-opening, de WK match van de Rode Duivels Engeland — Belgi ë is te volgen op groot scherm. Een gezamenlijke organisatie met voetbalclub KVV Windeke. Ook de eerste twee matchen van de Rode Duivels worden uitgezonden op groot scherm op het Marktplein. Bij winst belooft het een stevig feestje te worden. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De zomervakantie staat voor de deur, en dan is het traditioneel ook tijd voor Kermis in Scheldewindeke. Het Marktplein en omgeving maakt plaats voor vertier en amusement. Kermiscomit é De Windeekse Groenbuiken viert deze zomer al de 11e editie van de vernieuwde zomerkermis. Voor het eerst wordt er in Windeke zeven dagen gefeest. Op vrijdag 29 juni vindt de traditionele start van het programma plaats met optredens. De Windeekse Groenbuiken halen alvast enkele toppers naar het Marktplein: de KetnetBand   én Dizzy Fingers zijn op de eerste avond van de zomerkermis te gast. GRATIS. De Ketnetband (vanaf 18 u 30) is de live band van Ketnet, zonder twijfel de meest swingende kids band van het land. Al 15 jaar toeren ze door Vlaanderen. Overal zetten ze elke zaal of plein op zijn kop. Door de Ketnet-kijkertjes verkozen tot ‘Beste Band van 2015’ tijdens het Gala van de Gouden K’s. Geloof ons, een absolute aanrader. Charlotte (Ketnet-wrapper), Sien (Ketnet-wrapper), Maureen (Helden), Matthew (Ghost Rockers) & Giovanni Kemper (Nachtwacht & Ketnet Musical) maken er samen met hun muzikanten een onvervalst Ketnet feest van. Ze doen iedereen meezingen met de bekende liedjes van Samson, K3, Ghostrockers en de Partykids. Dat wordt ongetwijfeld een fantastische start van de grote vakantie. Vanaf 21 u treden de rasartiesten Dizzy Fingers op. Zij staan garant voor een stevig liveoptreden met een breed repertoire vari ërend van country tot rock en blues met invloeden van gitaristen als Mark Knopfler, J.J. Cale, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan en groepen als CCR, The Beatles, Dire Straits en vele anderen. De vrijdagavond wordt afgesloten met een kermisfuif met DJ William.   Op zaterdag 30 juni trekken de Groenbuiken samen met fanfare én met hun reus en enkele reuzen uit buurgemeenten de straat op voor een tocht langs de caf és. Start is voorzien aan feestzaal ’t Open Veld omstreeks 17 u. De kinderen die de Groenbuiken vergezellen (al dan niet verkleed) ontvangen een leuke verassing. ’s Avonds is er het traditionele kermisvertier in de caf és. In Caf é De Klok kan je terecht voor een avondje Karaoke.

Dorpsontbijt

Zondag 1 juli vanaf 8 u wordt het Dorpsontbijt op gang getrokken. Je kan aanschuiven tot 11 u. Let wel, kaarten moeten op voorhand besteld worden. Deelnemen kost acht euro, kinderen smullen tegen 4 euro. Aansluitend verzorgen Jan Parent en zangeressen Zippora, Elisa en Annelies de muzikale omlijsting van een gezellig aperitiefconcert. Kaarten voor het Dorpsontbijt zijn te verkrijgen bij de bestuursleden, slagerij Vervust, Marktplein 13, via groenbuiken@gmail.com, voorzitter Filip Michiels, 0498 / 50 01 04, Annelies Parent, 0474 / 49 35 26.

Net als voorgaande jaren is er ook een oldtimer classic rit gepland. In de namiddag is er vanaf 15 u leuke animatie voorzien op het Marktplein. Zondagavond zorgt “De zingende facteur” voor ambiance in caf é Salamander. Op maandag 2 juli om 9 u 30 houdt men de ‘zielmis’ voor de overleden parochianen in eer. Vanaf 12 u: varken aan ’t spit in Caf é Kristoffel. Op dinsdag om 14 u 30 pakt Ziekenzorg Scheldewindeke uit met zijn legendarische ontspanningsnamiddag voor de senioren met Luc Caals in feestzaal ‘t Open Veld. Je kan s’ middags aanschuiven voor de BBQ van KVV Windeke in Caf é Salamander. Vanaf 16 u wordt de opwarming voor de Kermiskoers verzorgd met een optreden van Kurt Burgelman aan de tent aan Slagerij Gunter en Wendy die samen met Caf é Kristoffel instaan voor de organisatie van de wedstrijd voor nieuwelingen (start 18 u). Na aankomst van de renners is er nog een afsluitend optreden van “The Wranglers”.

De Windeekse Groenbuiken: Filip Michiels (voorzitter), Annelies Parent (secretaris), Anneleen De Vlaeminck (penningmeester), Hilde Van den Bulcke (praktische organisatie), Anneken Colpaert, Christina Bergmans, Filip Vermeiren, Rita De Loore, Ruben De Gusseme en Vanessa Moreels nodigen je van harte uit voor Windeke Kermis van donderdag 28 juni tot en met woensdag 4 juli. Info: www.groenbuiken.be, groenbuiken@gmail.com.   Voorzitter Filip Michiels dankt zijn ronduit schitterend comit é, alle medewerkers, de foorkramers, caf és, de gemeentelijke diensten, de lokale politie, KVV Windeke, sponsors en buurtbewoners die elk jaar begrip opbrengen voor de kermisdrukte. ‘Laat ons er een leuke kermisweek van maken’, is het devies van voorzitter Filip Michiels en het kermiscomit é ‘De Windeekse Groenbuiken’.                                                     Reporter 17

X