Bruisend Balegem 2018 wordt een muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel

Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie werd in feestzaal De Steenput in Balegem, door een flink op dreef zijnde opperbruiser Christ Meuleman, het programma van ‘Bruisend Balegem 2018’ officieel voorgesteld. Met veel trots en enthousiasme werden ook het gloednieuw ‘Boalegemse Liedje’ en de videoclip gepresenteerd. Een meezinger van formaat, die de eigenheid van Balegem bezingt én de vriendschap die B.B. symboliseert. Kom op woensdag 15 augustus proeven van Bruisend Balegem. Voor een stevige portie muziek, cultuur, kunst, folklore, spektakels, vuurwerk,…en zo veel meer ben je bij Bruisend Balegem aan het juiste adres. De negende editie wordt nog straffer. En mooi meegenomen, het festival is en blijft GRATIS. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

2007

De vorige acht edities zakten duizenden en duizenden feestgangers af naar Balegem. Een evenement met een interprovinciale uitstraling. Bovendien zorgen de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers ervoor dat het voor iedereen toegankelijke en veilige feesten worden. Het B.B.-comit é presenteert voor de negende keer een gedurfd en veelzijdig programma. De muziek, de sfeer, de ambiance zijn er uniek. Bruisend Balegem is uitgegroeid tot een volksfeest met uitstraling. Iedereen is van harte welkom op het fantastisch, muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel. Het feest brengt traditiegetrouw veel muziek, de editie 2018 oogt bijzonder aantrekkelijk met topartiesten Rowwen Hèze, Raymond Van het Groenewoud, Guido Belcanto, Johan Verminnen, Coco jr, Willy Sommers, Salim Seghers, de Romeo’s,…Daarnaast ook Jean Dover, De Platte Choco’s, Radio Negra, Lizz, Strawberry, De Helaasheid der Zingen, The Blue Band, White Bird, Hammertime, dj G’YO, Nico, Lissa Lewis, De Kemels, Jak Puut & the Shpricj, Sergio, Backseat Boppers, Pure4Fun, Roest, Clincloon, Creepclub, DJ Valeir, DJ Flowstonez, DJ Thunderbol. Hoe vaak krijgt een mens de kans om al deze vedetten en bands GRATIS aan het werk te zien? Woensdag 15 augustus dus, en het zou zonde zijn om dat te missen op Bruisend Balegem. De bezoekers krijgen alweer heel veel waar voor ‘geen geld’ in de schoot geworpen. Maar naast de muzikale optredens worden ook veel andere pareltjes aangeboden. Meer nieuws daarover volgt.

De sterke ingredi ënten van Bruisend Balegem blijven ook op de editie 2018 intact: zes podiums, op en aan alle pleintjes, annex caf és van Balegem, met steengoede coverbands uit de regio, leuke randanimatie, straattheater, doe-dingen, koopjesmarkt, ambiance, en zo veel meer. Bruisend Balegem betekent ook een massa volk, veel kramen op de grootste rommelmarkt van Zuid-Oost-Vlaanderen. En uiteraard, ontbreken eten en drinken nooit op Bruisend Balegem.
Een dag uit, waarbij van alles te zien, te horen en te proeven is. Iedereen is welkom op Bruisend Balegem, dat al meer dan eens omschreven werd als de Gentse Feesten op één dag. Bruisend Balegem laat je, nu al voor de negende keer, opnieuw genieten. Een resem activiteiten voor de ganse familie. Een hoogdag van amusement en cultuur.
We zetten ze graag eens in het zonnetje: de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers Achiel De Moerloose, Marc Fackaert, Jean Pierre De Smet, Christophe Van der Sijpt, Antoine De Smaele, Arnold Van Boxstael, Marleen De Buck, Bart Van Waeyenberghe, Hugo De Visscher, Eric D’Haeyer, Franky De Naeyer, Herman Van Der Stuyft, Eddy Den Haese, Maarten Heyndrickx, Bart Callebaut, Christ Rahoens, Dirk Temmerman, Yvan Roelekens, Peggy Van Hoeymissen en Jerry Poelman. Ze kregen in feestzaal De Steenput een hartverwarmend applaus. Terecht. Een heerlijk avondje in De Steenput, de lancering van de negende editie van BB werd opgefleurd door de Platte Choco’s, de bandleider Jürgen Roman componeerde voor Bruisend Balegem een nieuwe hymne. Sinds midden vorige zomer trokken ze de BB — trein al gang om van de negende editie een megasucces te maken. Artiesten en bands werden gewikt en gewogen, standhouders geselecteerd, projecten gelanceerd, sponsors aangetrokken. Sinds de eerste editie (2002) lukt het de opperbruiser en de bruisers om Balegem op de kaart te zetten als feestdorp bij uitstek. De formule werkt. De ingredi ënten: enthousiasme, werkkracht, een hecht comit é, en al het lekkers wat muzikaal, artistiek, culinair en creatief Vlaanderen te bieden heeft.   Het wordt op woensdag 15 augustus weer bakske vol met een ganse sliert vedetten, steengoede bands en veel animatie. Een heel gevarieerd programma met veel gangen. Het programma is nooit grootser geweest.                                                       Reporter 17
video clip link    https://youtu.be/qZypuq9IA2w
X