Prachtige Egmonttentoonstelling in Archeocentrum Velzeke!

In Archeocentrum Velzeke wordt vanavond de langverwachte   Egmonttentoonstelling geopend. Wij gingen alvast een kijkje nemen.

De tentoonstelling  Graven in Vryheydt  gaat over veel meer dan Egmont en de tijd waarin hij leefde. Zo ontdek je alles over de wijze waarop Zottegem gegroeid is vanuit een  Vryheydt  (een dorp met privileges) tot de stad die het nu geworden is. Je zal er ook unieke vondsten ontdekken die nog maar enkele jaren geleden in het centrum werden gevonden. Een zilverschat bijvoorbeeld! Uiteraard ontdek je er in dit Egmontjaar ook alles over Lamoraal Egmont en zijn tijdsgenoten. Over zijn rol als gevierde toneelvechter bijvoorbeeld, of zijn lidmaatschap van de Orde van het Gulden Vlies. De tentoonstelling is m éér dan de moeite waard om te gaan ontdekken. Je moest al op weg zijn!

Meer info?  klik op onderstaande links

In  De Standaard:  Op het schavot in Archeocentrum Velzeke

In  Het Nieuwsblad:  Ooit al eens op een schavot gestaan? Grijp je kans in Archeocentrum Velzeke