Prachtige Egmonttentoonstelling in Archeocentrum Velzeke!

In Archeocentrum Velzeke wordt vanavond de langverwachte  Egmonttentoonstelling geopend. Wij gingen alvast een kijkje nemen.

De tentoonstelling Graven in Vryheydt gaat over veel meer dan Egmont en de tijd waarin hij leefde. Zo ontdek je alles over de wijze waarop Zottegem gegroeid is vanuit een Vryheydt (een dorp met privileges) tot de stad die het nu geworden is. Je zal er ook unieke vondsten ontdekken die nog maar enkele jaren geleden in het centrum werden gevonden. Een zilverschat bijvoorbeeld! Uiteraard ontdek je er in dit Egmontjaar ook alles over Lamoraal Egmont en zijn tijdsgenoten. Over zijn rol als gevierde toneelvechter bijvoorbeeld, of zijn lidmaatschap van de Orde van het Gulden Vlies. De tentoonstelling is méér dan de moeite waard om te gaan ontdekken. Je moest al op weg zijn!

Meer info? klik op onderstaande links

In De StandaardOp het schavot in Archeocentrum Velzeke

In Het NieuwsbladOoit al eens op een schavot gestaan? Grijp je kans in Archeocentrum Velzeke

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X