Schepen Marleen Verdonck: ‘We sluiten aan bij Huis van het Kind in Zottegem’

De Oosterzeelse gemeenteraad heeft in zitting van 20 juni de samenwerking met Huis van het Kind in Zottegem goedgekeurd. Schepen Marleen Verdonck: ‘We hebben de keuze gemaakt om aan te sluiten bij Huis van het Kind Zottegem, de stad Zottegem is ook op dat vlak een aangewezen partner voor ons’. (Reporter 17, foto gemeente Oosterzele)

‘Aangezien Oosterzele te ’klein’ is, het subsidiebedrag ontoereikend is om een eigen Huis van het Kind’ op te richten en de Vlaamse Overheid verwacht dat er vanaf 2019 in elke gemeente een Huis van het Kind is, heeft Oosterzele de keuze gemaakt om aan te sluiten bij Zottegem. Ook geografisch sluit Oosterzele goed aan bij Zottegem wat maakt dat het Huis van het Kind ook gemakkelijk bereikbaar is’ ,vervolgt schepen Marleen Verdonck.
Zottegem heeft een goed functionerend Huis van het Kind. De afgelopen jaren heeft Zottegem de expertise opgebouwd binnen preventieve gezinsondersteuning. Oosterzele kan dankzij de samenwerking eventueel verder bouwen aan eigen initiatieven met steun en inspiratie uit Zottegem. Het ‘Huis van het Kind’ in Zottegem is er voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar en voor iedereen die zorg draagt voor kinderen in Lierde, Sint — Lievens — Houtem, Brakel, Zwalm en nu ook Oosterzele. Zo zijn in Zottegem Kind & Gezin, het Zottegems initiatief Buitenschoolse Opvang ‘ZIBO, Zibokaffee, zibotheek, ruilwinkel Twinkeltje, een infopunt voor ouders, studie- en opvoedingsondersteuning De Katrol en de dienst voor Gezinsopvang gehuisvest. Inwoners van Oosterzele kunnen vanaf nu ook een beroep doen op die dienstverlening.
Je kan ‘Het Huis van het Kind’ bezoeken in de Kloosterstraat 40 in Zottegem, 09 / 360 53 72, huisvanhetkind@ocmw.zottegem.be, Facebook ‘Huis van het Kind Zottegem’, open van maandag tot vrijdag van 8 u 15 tot 16 u 45. Info: schepen Marleen Verdonck, 0474 / 68 60 65, marleen.verdonck@hotmail.com, Edith Renne, dienst Sport en Jeugd, 09 / 363 84 25, edith.renne@oosterzele.be.                                                         Reporter 17
X