Windeke feest

Windeke Feest! Heb je het kermisprogramma van de Windeekse Groenbuiken gezien? Het beloven van donderdag 28 juni tot en met woensdag 4 juli zeven drukke feestdagen te worden. De Windeekse Groenbuiken hopen dat iedereen zijn gading vindt in het ronduit schitterend programma. De Windeekse Groenbuiken willen je meesleuren in een resem feestevenementen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De intense voorbereiding is achter de rug. Geloof ons, alle feestgangers gaan intens kunnen genieten van wat de feesten 2018 te bieden hebben. De programmaring van een veelomvattende story. Het comit é De Windeekse Groenbuiken is zoals de vorige tien edities de auteur van het kermisverhaal. Een verhaal met vele hoofstukken waarvoor opnieuw heel wat inspiratie en creativiteit nodig is. De Windeekse Groenbuiken willen het verhaal verder een boeiende richting geven. Het is de ambitie dat de kermis één groot volksfeest blijft. Windeke nog maar eens in the picture. Ook op de elfde editie   serveren de Windeekse Groenbuiken een cocktail met pittige evenementen, stomende optredens en animatie. De Windeekse Groenbuiken doen mee aan de voetbalgekte. De kermis start op donderdag 28 juni met een pr é-opening, de WK match van de Rode Duivels Engeland — Belgi ë is te volgen op groot scherm. Een gezamenlijke organisatie met voetbalclub KVV Windeke. Ook de eerste twee matchen waren te volgen. Twee zeges van de Rode Duivels resulteerden in een stevig feest. Voor het eerst wordt er in Windeke zeven dagen gefeest. Op vrijdag 29 juni vindt de traditionele start van het programma plaats met optredens. De Windeekse Groenbuiken halen alvast enkele toppers naar het Marktplein: de KetnetBand   én Dizzy Fingers zijn op de eerste avond van de zomerkermis te gast. GRATIS. De Ketnetband (vanaf 18 u 30) is de live band van Ketnet, zonder twijfel de meest swingende kids band van het land. Al 15 jaar toeren ze door Vlaanderen. Overal zetten ze elke zaal of plein op zijn kop. Door de Ketnet-kijkertjes verkozen tot ‘Beste Band van 2015’ tijdens het Gala van de Gouden K’s. Geloof ons, een absolute aanrader. Charlotte (Ketnet-wrapper), Sien (Ketnet-wrapper), Maureen (Helden), Matthew (Ghost Rockers) & Giovanni Kemper (Nachtwacht & Ketnet Musical) maken er samen met hun muzikanten een onvervalst Ketnet feest van. Ze doen iedereen meezingen met de bekende liedjes van Samson, K3, Ghostrockers en de Partykids. Dat wordt ongetwijfeld een fantastische start van de grote vakantie. Vanaf 21 u treden de rasartiesten Dizzy Fingers op. Zij staan garant voor een stevig liveoptreden met een breed repertoire vari ërend van country tot rock en blues met invloeden van gitaristen als Mark Knopfler, J.J. Cale, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan en groepen als CCR, The Beatles, Dire Straits en vele anderen. De vrijdagavond wordt afgesloten met een kermisfuif met DJ William.   Op zaterdag 30 juni trekken de Groenbuiken samen met fanfare én met hun reus en enkele reuzen uit buurgemeenten de straat op voor een tocht langs de caf és. Start is voorzien aan feestzaal ’t Open Veld omstreeks 17 u. De kinderen die de Groenbuiken vergezellen (al dan niet verkleed) ontvangen een leuke verassing. ’s Avonds is er het traditionele kermisvertier in de caf és. In Caf é De Klok kan je terecht voor een avondje Karaoke.

Dorpsontbijt

Zondag 1 juli vanaf 8 u wordt het Dorpsontbijt op gang getrokken. Je kan aanschuiven tot 11 u. Let wel, kaarten moeten op voorhand besteld worden. Deelnemen kost acht euro, kinderen smullen tegen 4 euro. Aansluitend verzorgen Jan Parent en zangeressen Zippora, Elisa en Annelies de muzikale omlijsting van een gezellig aperitiefconcert. Kaarten voor het Dorpsontbijt zijn te verkrijgen bij de bestuursleden, slagerij Vervust, Marktplein 13, via groenbuiken@gmail.com, voorzitter Filip Michiels, 0498 / 50 01 04, Annelies Parent, 0474 / 49 35 26. Net als voorgaande jaren is er ook een oldtimer classic rit gepland. In de namiddag is er vanaf 15 u leuke animatie voorzien op het Marktplein. Zondagavond zorgt “De zingende facteur” voor ambiance in caf é Salamander. Op maandag 2 juli om 9 u 30 houdt men de ‘zielmis’ voor de overleden parochianen in eer. Vanaf 12 u: varken aan ’t spit in Caf é Kristoffel. Op dinsdag om 14 u 30 pakt Ziekenzorg Scheldewindeke uit met zijn legendarische ontspanningsnamiddag voor de senioren met Luc Caals in feestzaal ‘t Open Veld. Je kan s’ middags aanschuiven voor de BBQ van KVV Windeke in Caf é Salamander. Vanaf 16 u wordt de opwarming voor de Kermiskoers verzorgd met een optreden van Kurt Burgelman aan de tent aan Slagerij Gunter en Wendy die samen met Caf é Kristoffel instaan voor de organisatie van de wedstrijd voor nieuwelingen (start 18 u). Na aankomst van de renners is er nog een afsluitend optreden van “The Wranglers”.

Hoe het begon

Het kermiscomit é ‘De Windeekse Groenbuiken’ werd in augustus 2007 boven de doopvont gehouden. Het was daarvoor muisstil op ‘t Marktplein van Scheldewindeke. Filip Michiels (de geestelijke vader), Ruben De Gusseme en Pieter Jan Suerinck besloten een kermiscomit é op te richten. Ze staken de koppen bij elkaar en nodigden de Windeekse verenigingen samen met enkele enthousiastelingen uit om werk te maken van een kermiscomit é voor Scheldewindeke. Op de eerste editie in juli 2008 konden de Windeekse Groenbuiken al een heel gevarieerd programma presenteren. De eerste editie en de daaropvolgende werden telkens een mooi succes. De mensen genoten om nog eens samen te komen. Het huidig bestuur van ‘De Windeekse Groenbuiken: Filip Michiels (voorzitter), Annelies Parent (secretaris), Anneleen De Vlaeminck (penningmeester), Hilde Van den Bulcke (praktische organisatie), Anneken Colpaert, Christina Bergmans, Filip Vermeiren, Rita De Loore, Ruben De Gusseme en Vanessa Moreels nodigen je van harte uit voor Windeke Kermis van donderdag 28 juni tot en met woensdag 4 juli. Info: www.groenbuiken.be, groenbuiken@gmail.com. Het aanbod van de feesten is gigantisch en we vinden dat we dat eens sterk in de kijker mogen zetten. Laat je tot en met woensdag 4 juli in Scheldewindeke onderdompelen in zeven dagen feestplezier.                                                     Reporter 17