Van vrijdag 29 juni tot en met woensdag 11 juli is het weer feest in Melle!

Melse Feesten 2018

Optredens

Speciaal voor de kinderen verwelkomen we op vrijdag 29 juni De Piepkes. Frederik Sioen, Pieter-Jan De Smet en Roland Van Campenhout brengen muziek die niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders luidkeels laat meezingen. Later op de avond neemt Fifties Fever je mee naar een tijd toen alle mannen galant waren, alle vrouwen onweerstaanbaar en de muziek onovertroffen. Swing, surf en rock & roll! Op zaterdag 30 juni opent The Go-Go-Go Band de avond met een tribuut aan de jaren ’60 om vervolgens plaats te maken voor niemand minder dan Cookies and Cream. De zondagmiddag 1 juli is traditiegetrouw voorbehouden voor de sterren van de Vlaamse muziek: Louis Flion, Swoop en als hoofdact De Romeo’s. Maandagavond mag Mels talent de kermis afsluiten: Par Hazar, de band van Sofie Verhofstadt en Frank Merrie.

Wereldfeest

Tal van Melse non-profitorganisaties verenigen zich voor het vijfde jaar op rij om een wereldfeest aan te bieden op het grasplein voor het Gemeenteplein. Ook ditmaal pakken ze vanaf 11 uur uit met een culinair en muzikaal programma. Het Trio Swingjazz met Lori Van Gremberghe, Radio Barbã Orkestra en het Luis Marquez ensemble kan je tussen 11 en 18 uur aan het werk zien vanop de gezellige terrasjes van de kraampjes.

En nog veel meer…

Liefhebbers van Oldtimers mogen zich in de handen wrijven, want zaterdag 30 juni is de Static Show Oldtimers de blikvanger van de dag. Hiervoor werkt de gemeente samen met de Gentsche Retro Wielen.Verder houdt het gemeentelijk Museum, Archief en Documentatiecentrum opendeurdagen in het oud gemeentehuis, Brusselsesteenweg 393-395. De kermistentoonstelling staat dit jaar in het teken van 75 jaar koers in Melle. Ook Ovenveld en Kunstgroep M stelt tentoon, hen kan je vinden in het gemeentehuis. De vele kraampjes, marktjes en standjes in het centrum zorgen ervoor dat er altijd iets te beleven valt. Verenigingen, adviesraden en andere organisaties zorgen ervoor dat je prettig kan rondwandelen. Kinderen die zelf graag een kraampje met hun tweedehands speelgoed bemannen, kunnen zich aanmelden voor de jeugdmarkt op zondag 1 juli bij de jeugddienst. Het kermisweekend wordt traditioneel afgesloten op maandag 2 juli met de avondmarkt en het vuurwerk. DDL