Benefriet loopt als een trein in Zwalm

De kaartenverkoop loopt zeer goed voor de BENEFRIET, de benefiet met friet (en stoofvlees of vegetarisch) nu vrijdag 29 juni vanaf 18u30 in de Zwalmparel.

 

Het is uniek in Zwalm dat een vereniging een eetfestijn organiseert integraal ten voordele van een andere vereniging, nl. de FOS scouts en de Chiro voor hun nieuwbouwproject.

 

Maar om bedrag van zo’n 460.000 euro bijeen te krijgen helpen alle beetjes, en dankzij de oppositiefractie voorZwalm, u herinnert zich dit, kon de subsidiesteun van de gemeente al opgetrokken worden van 100.000 naar 200.000 euro. Zodat het resterende saldo van 40.000 euro dat nog nodig is, redelijkere dimensies heeft gekregen. Ondertussen staat de teller op ‘nog’ 10.000 euro.

 

Bruno Tuybens: “Wij van voorZwalm steunen in ieder geval erg graag de FOS scouts en de Chiro, en hopen ene mooi eindbedrag te kunnen schenken voor het nieuwbouwproject! We hebben al een ‘voorschot’ van 1.000 euro gouden sponsoring gegeven, en afhankelijk van het succes van de Benefriet komt er nog een mooi deel bij.”

En.. er zal veel volk zijn voor een eetfestijn op een vrijdag, wees welkom!

FOTO – De opbrengst gaat integraal naar deze jeugd van Zwalm