Oosterzele krijgt ook toegang tot Huis van het Kind

De gemeenteraad keurde in zitting van 20 juni de samenwerking met Huis van het Kind in Zottegem goed. Het Huis van het Kind brengt diverse organisaties onder een dak, elk met hun eigen kennis, ervaring en kracht. Het gemeenschappelijk doel is aanstaande ouders, gezinnen met kinderen en jongeren te informeren en te ondersteunen. Open Vld plus is tevreden dat de meerderheid is ingegaan op hun voorstel. (Reporter 17, DDL, foto Open Vld).

Begin maart 2018 lanceerden OCMW-raadslid Geert Van Grembergen en fractieleider Filip Michiels (Open Vld plus) een voorstel om werk te maken van een Huis van het Kind in Oosterzele. Ze dienden een voorstel in ter bespreking op de gemeenteraad. De gemeenteraad keurde eind mei reeds unaniem het principevoorstel van de liberalen goedgekeurd. Deze week werd de samenwerking hierover met Zottegem gefinaliseerd. Geert Van Grembergen: ““We zijn dan ook tevreden dat de meerderheid ons voorstel snel heeft uitgewerkt. Verschillende naburige gemeenten hadden al deze kaart getrokken. Nu treedt ook Oosterzele dit voorbeeld bij.” Filip Michiels, Fractieleider Open Vld plus: “Een Huis van het Kind zorgt voor een laagdrempelig aanbod aan opvoedingsondersteuning, spel en ontmoeting, preventieve gezinsondersteuning; ook met het oog op de versterking van de onderwijskansen en dit voor aanstaande gezinnen en gezinnen met kinderen. Het zal dus een versterking betekenen voor een goed gezinsbeleid voor álle Oosterzelenaren. Want een kindvriendelijk beleid voeren, dat moet je gewoon doen.
                                                                                                                                                                                                                                  Reporter 17, DDL