Vandalisme en diefstallen in Zottegem: verdachten opgepakt!

De politie heeft 2 meerderjarigen en 4 minderjarigen opgepakt die verdacht worden van vandalisme aan wagens en de diefstallen van brom- en motorfietsen.

In de nacht van 8 op 9 juni 2018 werden een 20-tal voertuigen beschadigd in het centrum van Zottegem. Banden werden plat gestoken, spiegels afgebroken en het koetswerk beschadigd. Tussen 6 juni en 9 juni werden eveneens een aantal brom- en motorfietsen gestolen.  In nauwe samenwerking met de interventiedienst en de wijkwerking van PZ Zottegem kon de recherche na verder onderzoek 6 verdachten identificeren.

Het betreft 2 meerderjarigen van resp. 19 en 20 jaar en 4 minderjarigen uit Zottegem en omliggende gemeenten. De meerderjarigen zijn vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Na verhoor zijn beide verdachten door de onderzoeksrechter aangehouden.  Twee minderjarigen dienden gisteren reeds voor de jeugdrechter te verschijnen en kregen maatregelen opgelegd.  Het aandeel in de feiten van de andere 2 minderjarigen wordt nog verder onderzocht.  Er wordt nagegaan of nog andere strafbare feiten kunnen worden toegeschreven aan deze verdachten.              

Lees ook

Vandalisme in Zottegem exponent van dieperliggende malaise?

Vandalisme in Zottegem: Burgemeester en schepenen roepen op tot strenge aanpak