Omloop het Nieuwsblad in Zottegem

Morgen zaterdag staat de 53ste editie van Omloop Het Nieuwsblad voor Beloften op de kalender. Voor de 53e keer wordt deze klassieker in Zottegem georganiseerd.

Omloop Het Nieuwsblad voor Beloften tot 27 jaar, is een manche van de Lotto-Topcompetitie die de beste Belgische teams aan de start brengt, aangevuld met een aantal buitenlandse clubs  (UCIcategorie 1.2). Zij zullen de laatste zaterdag van juni ter hoogte van De Sutter Electronics in de Parkstraat in Grotenberge — Zottegem even na 12 uur aan de start staan voor een klassieker die een kopie is van de klassieke openingswedstrijd in het  voorjaar: Omloop Het Nieuwsblad voor de profs.
De erelijst van de voorbije 52 jaar toont aan dat wie in Zottegem top drie rijdt, uit het goede rennershout gesneden is. Op het palmares van de Omloop (voor beloften) staan namelijk meerdere wereldkampioenen en winnaars van de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Wie de afgelopen decennia koers heeft gevolgd, beseft dus dat deze wedstrijd de liefhebber de kans biedt om aanstormend talent te ontdekken en in actie te zien. Aan de sportieve relevantie van Omloop het Nieuwsblad voor Beloften valt in ieder geval niet te twijfelen.
Het ligt voor de hand dat een koers die bij de beloften tot de internationale top behoort, niet mocht ontbreken in de portefeuille van Flanders Classics. De samenwerking tussen Wielerclub Egmont vzw en de grootste organisator van klassiekers, bevestigt de belangrijke rol die Omloop Het Nieuwsblad voor Beloften in de wielerwereld speelt. Flanders Classics zorgt bovendien voor uitstraling en wekt interesse voor de Omloop bij een ruimer publiek. Dit alles vertaalt zich in meer volk dat het verloop van de wedstrijd langsheen het parcours volgt en een start en aankomst waar een gezellige drukte heerst.
Onder impuls van Flanders Classics is de Stad Zottegem als medeorganisator bij Omloop Het Nieuwsblad voor Beloften betrokken. Dit partnership zorgt bovendien voor beweging en dynamiek in de stad. De sfeer die wielrennen met zich meebrengt en de publiciteit die aldus voor Zottegem wordt gemaakt, is onbetaalbaar. De aankomst op de licht hellende Parkstraat, in het verlengde van de beklimming de Grotenberg(straat) is de mooiste aankomst ever die men zich kan dromen, zowel voor de renners als voor het publiek! Dat investeren in de wielersport rendeert, bewijst de samenwerking die intussen sedert jaren tussen Flanders Classics en Volvo D’Hondt bestaat. Het doet deugd om vast te stellen dat Wielerclub Egmont er in slaagt om via, een sportief hoogstaand evenement voor de jeugd, opportuniteiten te bieden aan Zottegemse ondernemingen.
Concept
Het concept blijft ook dit jaar ongewijzigd : start en aankomst situeren zich ter hoogte van De Sutter  Electronics in de Parkstraat, met een kantine voor de supporters. In het Onze-Lieve-Vrouw College – campus Grotenberge in de Parkstraat worden de VIP-gasten ontvangen. Vanaf 11 uur kunnen de genodigden er terecht voor een VIPdiner. Inschrijven is verplicht, op voorhand bij één van de leden van de organisatie. De VIP’s krijgen ook de kans om de wedstrijd op locatie te volgen, of vanuit een Volvovolgwagen.
De renners starten even na 12 uur in de Parkstraat ter hoogte van De Sutter Electronics voor 1 grote en 3 kleine ronden. De grote ronde kronkelt door de Vlaamse Ardennen. De plaatselijke ronden slingeren via de Zottegemse deelgemeenten, om zo rond 16.20 uur te eindigen in Grotenberge. Bijna alle traditionele hellingen uit de Omloop Het Nieuwsblad voor profs in het voorjaar, worden ook de Beloften voor de wielen geschoven. In Zottegem wint de sterkste!
Naar jaarlijkse gewoonte kan u de wedstrijd ook rechtstreeks volgen via radio M fm op de frequentie 107.6 in Zotegem, 105.6 in Brakel ofwel luister je mee via de webstream:  www.radiomfm.be.