Geslaagde Jubileumtocht CSC Lierde vzw

Op zondag 1juli 2018 organiseerde Club voor Sport en Cultuur Lierde voor de dertigste maal een zomertocht in hun mooie landelijke gemeente. De parcoursbouwers trokken dan ook speciaal voor deze gelegenheid alle registers open om een parcours voor te schotelen om U tegen te zeggen.

Vroege vogels.

Er stonden om 6u reeds een tiental ‘die hard’ stappers aan de deur van OC De Lier van ongeduld te trampelen. Spijtig genoeg konden de organisatoren hen niet vroeger dan 6u30 laten starten. Daar de manuele inschrijvingen vervangen werden door elektronische scan diende men zich aan het vastgelegd startuur te houden.

Tegen 7u waren er al 144 stappers vertrokken, 422 tegen 8u en 652 tegen 9u.

Puffen, zweten maar toch genieten van een prachtige wandeling.

We konden deze vroege wandelaars, gezien de voorspelde hitte, geen ongelijk geven dat ze zo vroeg de baan opgingen. In de voormiddag steeg de temperatuur gestaag doch een lichte bries hield het nog een iets of wat draaglijk. Tegen de middag was de warmte bijna niet meer te harden en diegene die nog onderweg waren of nog vertrokken zullen het wel geweten hebben.

Gelukkig waren er twee rustposten voorzien waar men terecht kon om iets te eten maar vooral om de dorstigen te laven.

Naast deze rustposten werd er ook nog een extra bevoorradingspost voorzien. In het prachtige kader van de vierkanthoeve “het Vuldershof” werd de wandelaars een gratis beker koele karnemelk of water aangeboden. Een schitterend gebaar van de organisatoren bij deze tropische temperaturen.

Ondanks deze ongewone warmte kwamen er toch nog 1100 wandelaars opdagen. Opmerkelijk was wel dat er tussen 12u en 15u amper 81 wandelaars vertrokken. Daar waar er dit normaliter op andere zomertochten tussen de 400 en de 500 zijn.

Prachtige parcours.

Bij aankomst hoorden we niets anders dan zeer positieve kritiek. De diverse parcours die de parcoursbouwers uitstippelden werden blijkbaar door iedereen gesmaakt. Men wandelde grotendeels over landelijke wegen en paadjes met enkele verrassende landschappen en prachtige stukjes natuur.

 

Best vertegenwoordigde clubs

WSV Egmont Zottegem vzw met 161 deelnemers

Padstappers Geraardsbergen vzw met 134 deelnemers

De Pajotten Hekelgem vzw met 35  deelnemers

Hanske de Krijger Oudenaarde vzw met 31  deelnemers

De Heidetochten Kester-Gooik vzw met 29  deelnemers

WSV Land van Rhode vzw met 26  deelnemers

WSV Chatons Ronse vzw met 26  deelnemers

Everbeekse Wandeltochten vzw met 24  deelnemers

Wandelclub Natuurvrienden Deinze met 23  deelnemers

CSC-Lierde vzw / Club voor Sport en Cultuur met  22 deelnemers (+34 helpers)

Wandelclub De Marktrotters Herne vzw met 21 deelnemers

Receptie voor clubverantwoordelijken.

CSC voorzitter Bert Wastyn
WSVL secretaris Paul De Brauwer

Ter ere van het dertigjarig bestaan van de club werd er na de wandeltocht ook nog een kleine receptie aangeboden aan de vertegenwoordigers van andere bij WSVL aangesloten clubs. Er kwamen heel wat felicitaties binnen per mail doch slechts een tiental clubs trotseerden de hitte en kwamen deze, samen met de nodige geschenken, persoonlijk afleveren. De wandelfederatie werd vertegenwoordigd door secretaris Paul De Brauwer daar de voorzitter Jef Joosten juist op een wandelvakantie vertrokken was. Ook hij wenste de club veel geluk met haar verjaardag en drukte de wenst uit dat er nog vele jaren zouden bijkomen. Na de in ontvangstname van de voetvormige federatietrofee dankte CSC voorzitter Wastyn Bert alle aanwezige clubbestuurders en prees hij zijn bestuur en medewerkers voor hun jarenlange onbaatzuchtige inzet. Hij legde er de nadruk op dat zonder hen nooit de kaap van 30 jaar zou gehaald zijn. Tevens kondigde hij hierna zeer enthousiast aan dat zijn club opnieuw voor dertig jaar uit de startblokken ging.

Fotoverslag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verzamelaars item : T-shirt 20 jaar CSC – 50km tocht
Burgemeester Soetens was ook van de partij.

Fernand Vekeman – CSC voorzitter Bert Wastyn – Schepen Steven Vekeman – WSVL secretaris Paul De Brauwer