Gemeenteraadsverkiezingen: ook horeca-ondernemers versterken Open Vld plus

Na een eerste reeks nieuwe kandidaten kondigt kopman Filip Michiels opnieuw twee nieuwe kandidaten aan voor de lijst Open Vld plus. Boo Schamp en An Haesebeyt hebben alle beiden het ondernemerschap in hun genen. Ze zijn enthousiast om op een dynamische manier de ploeg van Open Vld plus te versterken. (Reporter 17, DDL, foto’s

 

 

Partijvoorzitter Guy De Smet en lijsttrekker Filip Michiels zijn tevreden deze twee horeca-uitbaters te kunnen voorstellen als nieuwkomers op de lijst. “Zij zijn de beste voelsprieten die je kan hebben binnen de gemeente. Zijn er genoeg parkeerplaatsen in de straat, is de omgeving proper en veilig. De caf ébaas hoort het als eerste. Het gemeentelijk niveau is bij uitstek de plek om daarmee aan de slag te gaan’.

An Haesebeyt is geboren en getogen in het mooie, landelijke Balegem: “Ik ben trots op mijn dorp waar ik sinds een aantal jaren een gezellig dorpscaf é met feestzaal uitbaat. ’t Ganzenhof aan het station in Balegem is een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud. Een sociaal leven is belangrijk voor iedereen. Als mama vind ik het belangrijk om onze jeugd voldoende kansen te bieden. Ze de ruimte te laten zichzelf te kunnen zijn in deze soms gejaagde en veeleisende maatschappij. Ook op gemeentelijk vlak kunnen we daartoe ons steentje bijdragen. Door jongeren optimaal kansen te bieden en hen te ondersteunen. Daar wil ik graag werk van maken.

Boo Schamp is eigenaar en uitbater van het succesvolle éét- en praatcaf é Evora in Oosterzele. Met haar 25 lentes draagt ze bij aan de verjonging van de partij. Ze is een echte doorzetter en weet van aanpakken. Boo: “Ik wil me vooral inzetten voor initiatieven die baten voor alle inwoners. Het concept van een kindvriendelijke gemeente dat Open Vld plus wil uitbouwen sluit daar mooi bij aan. Want een gemeente waar het goed wonen is voor kinderen, is het ook aangenaam vertoeven voor de oudere generaties.” Verder wil ze ook mee werk maken van een ondernemersvriendelijker klimaat. “Ik luister vandaag al naar wat mensen willen. Daar wil ik verder mee aan de slag om van Oosterzele nog een aangenamere gemeente te maken. Ik wil er zijn voor iedereen, zonder onderscheid te maken tussen mensen.”                       Reporter 17