Tweedehandsspullen zijn tof

Op woensdag 15 augustus vanaf 9 u wordt in de Poststraat en Molenbeekstraat tijdens Bruisend Balegem al voor de twaalfde maal een rommel-, antiek- en curiosamarkt georganiseerd. Je kan er tot 18 u gezellig rondkuieren, snuisteren, snuffelen en tegelijk de koop van je leven ontdekken. Een goede raad, wie wenst deel te nemen schrijft snel in. En leuk meegenomen, deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via rommelmarkt2011@gmail.com, dannyds2009@hotmail.com, 0472 / 02 48 03. Info: roberto@live.be, 09 / 362 07 40. Al wie geboeid is door nostalgie en vintage moet richting Balegem. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes is de Bruisend Balegem Rommelmarkt een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommelmark in Balegem op een ontspannende manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Zeg maar, mooie dingen voor weinig geld. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuzeneus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,… één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. Op de rommelmarkt kan je veel bruikbare en nog nuttige stukken op de kop tikken. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Iedereen komt op de rommelmarkten, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open sfeer op Bruisend Balegem veel mee te maken. Je staat soms versteld wat mensen wegdoen. Wie naar rommelmarkten gaat, voelt dat hij leeft. Je kan op woensdag 15 augustus ook genieten van het indrukwekkend programma van Bruisend Balegem 2018.             Reporter 17