Evacuaties na gaslek in de stationsbuurt

Na een gaslek in de Deinsbekestraat in Zottegem werd een veiligheidsperimeter ingesteld in de Stationsbuurt. Enkele buurtbewoners werden uit voorzorg ge ëvacueerd.

Het gaslek ontstond vanmorgen omstreeks 09u30, tijdens proefboringen. Er werd een middendruksleiding geraakt. Er vielen geen gewonden. Uit voorzorg werden enkele bewoners uit een vlakbij gelegen appartementsgebouw wel ge ëvacueerd. Eandis is intussen ter plaatse en heeft de druk op de gasleiding verminderd. Van zodra de vrachtwagen die de boring heeft uitgevoerd verwijderd kan worden – de boor zit nog in de leiding – kan Eandis het gat dichten. Er onmiddellijk na de feiten een veiligheidsperimeter van 100 meter ingesteld in de Stationsbuurt. Het (bus)verkeer moet er omrijden. Uit veiligheidsoverwegingen zal het treinverkeer richting Brussel 20 minuten onderbroken worden op het moment dat de leiding wordt hersteld.

Lees meer via onderstaande links

VIDEO – Gaslek in Zottegem nadat leiding wordt geraakt bij boorwerkzaamheden

Bewoners appartementsblok ge ëvacueerde na gaslek