Voedselbedelingen in de kerk van Leeuwergem?

Na de herbestemming van de kerk van Oombergen tot een gemeenschapscentrum, lijkt nu ook de herbestemming van de kerk van Leeuwergem een feit.

Tijdens een infovergadering eind juni werd de kerk als nieuwe plek voor de voedselbedelingen van Lichtpunt naar voor geschoven door deken Hans Vandenholen, op voorstel van het nieuw bestuur van vzw Lichtpunt, dat momenteel te klein behuisd is in de Groenstraat. Lichtpunt bedeelt al 30 jaar voedselpakketten aan kansarme Zottegemse gezinnen. Het voorstel werd tijdens de infovergadering over het algemeen goed onthaald, al was er ook tegenkanting. Binnenkort is er een tweede vergadering waar de concretere plannen toegelicht zullen worden. Het zou voor alle duidelijkheid gaan om een gedeeltelijke herbestemming, het koor blijft als sacrale plek bewaard. Enkel het schip van de kerk zal door Lichtpunt in gebruik genomen worden.

Bron Het Nieuwsblad – Lees meer via de link hieronder

Als kerk toch leegloopt, kan ze ook dienen voor voedselbedelingen