SP.A Zottegem presenteert volledig lijst, met enkele verrassingen!

SP.A Zottegem heeft haar volledige kieslijst voorgesteld, als eerste partij in Zottegem.

De kandidaten zijn een mix van nieuwe krachten en oud-gedienden. Met opvallend veel vrouwen en enkele jongeren in de top 5. “En vooral veel doeners”, klinkt het bij lijsttrekker  Kurt De Loor.    “Als lijsttrekker ben ik enorm tevreden dat zoveel talentvolle Zottegemnaren ervoor gekozen hebben op onze lijst te staan. Het is echt de perfecte mix geworden tussen jong en oud, mensen met ervaring en nieuwkomers die voor het eerst aan de verkiezingen deelnemen. Ze komen bovendien uit alle hoeken van onze stad en zijn échte doeners.”

“De inzet van de campagne is duidelijk: we gaan ervan uit dat mensen kiezen voor mensen die dingen doen en op basis daarvan zijn we op zoek gegaan naar geschikte kandidaten. Samen met mijn collega-schepenen van sp.a (Sandra, Peter en Joost) hebben we de voorbije jaren heel veel gedaan voor Zottegem. Ik wil dingen blijven doen voor onze Egmontstad, nu als burgemeester.”

sp.a-voor Zottegem

Dat sp.a Zottegem niet met een traditionele lijst voor de dag zou komen werd eerder al duidelijk toen beslist werd om samen met ‘Voor Zottegem’ naar de kiezer te gaan. “We waren heel erg onder de indruk van de creatieve en inhoudelijk sterke campagne van ‘Voor Zottegem’ en na een paar goede gesprekken beslisten we om samen naar de kiezer te trekken. De 22-jarige Louie Van Rijsselberge, voorzitter van Jongsocialisten Zottegem en mede-initiatiefnemer van ‘Voor Zottegem’ staat alvast op de derde plaats. Ook mede-initiatiefnemer Kenny Verbanck (23) uit Velzeke staat op de lijst, hij wordt the lucky number 13!”

Gedurfde mix tussen jong en oud, ervaring en nieuwkomers!

Lijsttrekker Kurt De Loor (47): “We hebben met sp.a-voor Zottegem sterk durven inzetten op vernieuwing en verjonging. Veertien kandidaten nemen voor het eerst deel aan verkiezingen, een goeie combinatie dus van mensen met ervaring en mensen die hun eerste stappen zetten in de politiek. De lijst is trouwens ook een perfecte mix geworden van jong en oud. Zes kandidaten, of meer dan 20%, zijn jonger dan 30 jaar.”

Schepenen Kurt De Loor en Sandra De Roeck (48), respectievelijk uit Velzeke en Sint-Maria-Oudenhove voeren de lijst aan, voor de jonge nieuwkomers Louie Van Rijsselberge (22) en Yana Giovanis (23). Een gedurfde zet om twee jonge nieuwkomers een prominente rol te geven. Schepen van Sport Peter Roman (53) vervoegt de top 5. Gemeenteraadslid Nadine Stalpaert (60) en OCMW-raadslid John De Clercq (49) staan op plaats zes en zeven. Ze worden gevolgd door enkele politieke nieuwkomers: Anja Dubelloy (48), Prins Carnaval 2016 Jens Tuytschaever (22), Sounia Khaldi (28) en Yves Vermassen (39). Anja Vandekerckhove (49), Kenny Verbanck (23), Mara De Groote (42) en Erwin Coessens (51) maken de top vijftien rond. Leen Borremans (35), Carine D’Hondt (58), Cyriel Beerens (55) en Monique Van de Walle (75) trekken voor het eerst naar de kiezer. Op plaats 20 vinden we Carlos De Zutter (61) terug, gevolgd door nieuwkomers Kathleen De Groote (54) en Barbara Nijs (39).

Sp.a-voor Zottegem komt ook met een hele sterke reeks aan de staart van de lijst. Lijstduwer is schepen Joost Franceus (61), voorafgegaan door gemeenteraadslid en sp.a-fractieleider Kurt Broeckaert (48). Gemeenteraadslid Geert Van Waeyenberghe (58), Filip Morre (55), Elsie Verheyen (53) en gemeenteraadslid Phebe De Coene (27) maken de lijst rond.

Eerder werd al bekend dat Robbie De Clercq kandidaat is voor de Provincieraadsverkiezingen.