Zwemclub First rijft medailles binnen tijdens Belgisch Kampioenschap, 10x goud!

Het voorbije weekend vonden in Charleroi de Belgische zwemkampioenschappen plaats. Zwemclub FIRST behaalde daar schitterende resultaten en haalden liefst 19 medailles, waarvan maar liefst 10 gouden. Een unieke prestatie voor FIRST. Daarnaast haalde nog 8x een First-zwemmer de vierde plaats.

De meest in het oog springende resultaat werd geleverd door Maarten Heuninck bij de jongens 17-18j. Hij haalde maar liefst 4 gouden medailles ( 50m ss, 100m ss, 50m rs en 200m ws ). De 200m wisselslag won hij in een toptijd, waarmee hij de limiet haalde om opgenomen te worden bij de elite-zwemmers van bondscoach Rik Valcke. Vanaf september zal hij meetrainen met de beste zwemmers van Belgi ë. Een unieke prestatie voor onze club.

Leeftijdsgenoot Kevin Guldentops haalde goud, zilver en brons op de rugslagnummers  

Maarten, Kevin, Niels Goubert en Stijn Heuninck werden met de estafetteploeg bij de 17-18j. Belgisch kampioen op de 4x 100m wisselslag na een spannende race, en haalden zilver op de 4x 100m vrije slag.

Noah Van Synghel werd bij de 16j. Belgisch kampioen op de 200m wisselslag, en Mauro Spleers werd bij de 15-jarigen derde op de 50m vlinderslag en werd nipt vierde op de 100m vlinderslag.

Bij de 16-jarigen werd Lara De Carne 2de op de 400m wisselslag en werd 4de op de 50m rug , en werd Charlot Talloen 3de op de 50m rug en 4de op de 200m rug. Lisa Van Cauwenberghe werd 4de op de 50m vrije slag bij de 15 jarigen.

De meisjes estafetteploeg van First werd knap derde bij de 15-16 jarigen ( Lara De Carne, Charlot Talloen, Merel Van Vaerenberg en Lisa Van Cauwenberghe ) op de 4x 100m vrije slag. En ook met de mixed estafetteploeg eindigde First derde op de 4x 100m vrije slag ( Noah Van Synghel, Mauroo Spleers, Charlot Talloen en Lisa Van Cauwenberghe ).

In de oudste leeftijdscategorie ( +19) werd Margot Van Heghe 3x Belgisch kampioen op de 50m , 100m en 200m vlinderslag. Op de 100m rugslag werd ze derde, daarnaast werd ze nog 3x vierde ( 50m rs, 200m rs en 100m vs ).

Een dikke proficiat aan al onze zwemmers . Deze schitterende resultaten zijn het gevolg van een gans jaar goed en veel trainen, en zeker dankzij de inzet en begeleiding van een topteam van trainers ( Micha ël De Troyer, Ben De Baets en Mathias Van Breusegem ).