Vier jaar cel voor doodrijder

De trucker die in maart inreed op een file op de N42 en zo een 26-jarige motorrijder uit Wetteren doodde werd veroordeeld tot vier jaar cel. Hij werd ook ongeschikt verklaard om nog achter het stuur te kruipen.

De procureur had drie jaar cel gevraagd, de rechter voegde daar nog een jaar aan toe. De trucker, John G. uit Mol, reed onder invloed van amfetamines, hij had tijdens het weekend vier lijnen speed gesnoven. Het ongeval gebeurde op dinsdag 20 maart. Hij argumenteerde dat hij de file niet had gezien door de laaghangende zon, maar dat argument werd van tafel geveegd door diverse getuigen en door de verkeersdeskundige. De trucker werd de voorbije twee jaar al 8 keer veroordeeld door andere politierechtbanken. Hij kreeg ook een rijverbod van vijf jaar. Met de inroeping van artikel 42 wordt hij bovendien tot nader order lichamelijk en geestelijk ongeschikt verklaard om een motorvoertuig te besturen. Hij moet ook schadevergoeding betalen, deze zal later worden bepaald.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Drie jaar cel gevraagd voor doodrijder: “Wij zijn onze zoon voor altijd kwijt, omdat jij drugs neemt en de baan op gaat”