Ook demoteam van Recrean Skippers pakt goud!

Vorige week behaalde ook het demoteam van de Oudenaardse ropeskippers van Recrean Skippers de gouden plak. Een unieke prestatie!

Nadat het meisjesteam met Jana Janssens, Joyce De Temmerman, Laurena Van Leeuwen en Janne Dewaele het goud konden veroveren in de teamcompetitie kreeg het Oudenaards demoteam de kans om Belgi ë te vertegenwoordigen tijdens de World Cup.

De World Cup of het Werelkampioenschap Demo was de laatste wedstrijd op een wereldkampioenschap. Elk land mag één team afvaardigen om in deze wedstrijd aan te treden. Vermits de Recrean skippers Belgisch Kampioen werden in deze discipline mochten zij gisteren de Belgische driekleur vertegenwoordigen. Tijdens een demokampioenschap moet men met een team van minimum 8 skippers gedurende maximum 8 minuten zoveel mogelijk elementen van rope skipping in een show op muziek aan het publiek tonen. Het is de bedoeling om met zo weinig mogelijk fouten een zo origineel mogelijke show te brengen. Er namen zeven landen deel aan deze competitie.

De Recrean skippers sprongen een originele demo van zeer hoge moeilijkheidsgraad én met heel weinig fouten. Het demoteam met Janne Dewaele, Laurena Van Leeuwen, Joyce De Temmerman, Jana Janssens, Shana De Jaegher, Jilka Lauweryns, Lode D’Hollander, Kasper De Bruyn, Jens Ockerman, Matthias Hiele, Hannah De Baets en Joska Lauweryns mocht het hoogste schavot betreden om het goud in ontvangst te nemen. Hong Kong werd tweede en Australi ë derde.

Het is de derde keer dat de club mag deelnemen aan de World Cup. In 2008 en in 2010 werden we twee maal tweede, deze keer konden we het goud veroveren! De ontlading bij de supporters was dan ook enorm.

“We zijn enorm trots op onze skippers die voor het eerst een wereldtitel demo mee naar huis brengen. Het is een heel sterke prestatie om na zo’n zwaar WK nog tot het einde te blijven focussen voor deze laatste wedstrijd. Er gaat ook een belangrijk woord van dank uit naar onze demotrainers Jonas Vermeulen en Valerie Bastien. Zij hebben onze skippers een heel jaar lang getraind en naar de Belgische titel en uiteindelijk ook naar de Wereldtitel gecoacht. Het is een unieke prestatie!”

De Recrean skippers starten het feestjaar, het 25 jarig bestaan van de club, met een dubbele wereldtitel. Een mooier geschenk kunnen de skippers de club niet geven. En nu een jaar lang feesten en blijven trainen voor het Europees Kampioenschap volgend jaar.