Jolien D’hoore afgevoerd naar ziekenhuis na EK ploegkoers.


Wat een mooi slot moest worden voor Jolien D’hoore en Lotte Kopecky draaide uit op een grote ontgoocheling.

Er werd heel veel verwacht van het Belgische duo D’hoore —Kopecky in de EK ploegkoers in Glasgow. Ze begonnen ook heel goed aan hun wedstrijd door meteen 3 en 2 punten te pakken in de eerste twee spurten. Het was echter het Nederlandse duo Kirstin Wild en Amy Pieters, die telkens de volle buit namen en resoluut aan de leiding gingen. De Britten van hun kant sprokkelden ook altijd een kleine hoeveelheid punten.  Iets na half koers misten de Belgen een aflossing en dat was net het moment dat Denemarken, Rusland en Frankrijk aan de haal gingen voor een bonusronde en de daaraan verbonden 20 punten. D’hoore moest nu tweemaal aan de bak en dat kostte enorm veel krachten. De Denen en de Russen slaagden er in om die bonus ronde effectief te verwezenlijken en dat wou dus zeggen dat Belgi ë dit ook zou moeten doen om nog op het podium te geraken. Nederland pakte ondertussen de volle buit in de tussenspurten maar dit zou ook niet genoeg zijn om te winnen. Ondertussen ging het bij het Belgische duo compleet mis. Jolien zakte volledig door het ijs en moest zelfs het peleton laten gaan. Niet normaal voor haar doen. Kopecky nam dan maar haar beurt over om Jolien nog wat te sparen. Ondertussen was de eindspurt aan de gang en daar toonden de Russen zich het sterkst, wat hen een zilveren medaille opleverde. De Denen werden kampioen en de Nederlanders behaalden de bronzen medaille. Voor Jolien kwam het niet meer goed en D’hoore moest na de wedstrijd zelfs volledig uitgeteld naast het ovaal gaan liggen. Ze kreeg onmiddellijk medische bijstand en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondertussen heeft onze toprenster het ziekenhuis al terug mogen verlaten en bleken alle onderzoeken in orde. Dat schreef ze zelf op haar twitter account. (Erwin De Clercq)

 

Uitslag EK ploegkoers dames:

  1. Denemarken — 42 punten
  2. Rusland — 38 punten
  3. Nederland — 34 punten
  4. Groot-Brittani ë — 28 punten
  5. Itali ë — 14 punten
  6. Belgi ë — 10 punten