OLSA bekert verder, nieuwkomer Kabaya maanden out

KVK Ninove-K.OLSA Brakel 0-2.

Onder een loden zon nam de thuisploeg de beste start. Romero Gomez onderschepte Brakels uitverdedigen en legde terug voor Hertveldt die de bal naast de verste staander krulde. Ninove probeerde het nog enkele keren vanop de flanken, maar na een kwartier stak Brakel de neus aan het venster. Lkoutbi zwiepte een vrije trap voor doel waar Ringoot verlengde met het hoofd, Kawaya stond echter buitenspel toen hij van kortbij binnentikte. Lkoutbi zette Monn é vanop afstand aan het werk, de thuisdoelman stopte in twee tijden. Diep in de eerste speelhelft ging Hertveldt aan de haal, de Ninoofse spits besloot in het zijnet. De daaropvolgende OLSA aanval was meteen goed voor het openingsdoelpunt. Hebbelinck rolde de rechterflank op en bereikte aan de eerste paal Delie die makkelijk binnentikte. 0-1 na 38’.

Na de pauze besloot Hebbelinck, na een persoonlijke actie, via een verdedigend been in hoekschop. Schamp dook op voor Van Den Noordgaete, maar die besloot zwak in de handen van de OLSA doelman. Op het uur kwam de Brakelse nieuwkomer Kawaya slecht neer. Het verdict was ongemeen hard, een afgescheurde achillespees. Er wacht de onfortuinlijke centrale verdediger een lange revalidatie. Een poging van Romero Gomez was niet precies genoeg, van Den Noordgaete kende geen probleem. Toen Hebbelinck nogmaals uitpakte met een raid, bereikte hij Lkoutbi die met een schot over de grond Brakel een dubbele bonus bezorgde. 0-2 na 75’. Bellon trapte een vrijschop naar de verste hoek, Van Den Noordgaete kwam gepast tussenbeide. Bij OLSA vielen gedurende de tweede helft Pauwels, Van Den Bossche en De Haspe in.

OLSA bekert dus een ronde verder en speelt komend weekend opnieuw uit, deze keer bij Saint-Leger.

R 18.