Bezoek de kunstroute in Gijzenzele en Landskouter

Op zondagen 12 en 19 augustus telkens van 10 u tot 18 u kan je komen proeven van kunst in Gijzenzele en Landskouter. De route is grotendeels uitgestippeld langs de Bunkerroute en de Halvemaanroute en laat u genieten van kunstwerken die op 12 locaties in Gijzenzele en Landskouter opgesteld staan. Ontdek gelijker tijd de twee pittoreske dorpen. En mooi meegenomen, je kan er gratis naartoe. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Laat je verrassen en ontdek het werk van 30 kunstenaars op volgende locaties:
De Vierhoekhove, Brielstraat 71 Gijzenzele: Liliane Minnaert, Tess Deleu, Jan De Vis, Jan Clement, Hilde Van de Walle.
De Beweging, Brielstraat 46 Gijzenzele: Albert Van Gerven, Bram Eliaert, Wilfried Jacobs, Willem Serneels, Jan Clement.
Familie Bogaert; Potaardestraat 21 Gontrode: Guido De Vos.
Atelier Jef Wynants, Aelmoezenijestraat 1 Landskouter: Jef Wynants, Ingrid Cannoot.
Sint — Agathakerk Landskouter: Dirk Lamote, Hilde De Smet.
Pastorietuin Landskouter: Hilde Van de Walle.
Bedrijf Trappen Martens, Rooberg 46 Landskouter: Jean — Pierre Fack.
GC IJzeren Hekken, Rooberg 38 Landskouter: Hilde Goossens, Peter Bettens, Willem Vanhuyse.
Bunker A33, Einde Wulgenstraat Gijzenzele: Emiel De Roover.
Bunker AV10, Gijzenzelestraat 13, Gijzenzele: Hilde Van de Walle, Marc Galle.
Bunker A36, Kerkstraat Gijzenzele: Thijs Van der Linden.
Oude Gemeenteschool, Schoolstraat 21, Gijzenzele: Carine Hantson, KYMO ONE, Lucas Van Haeghenborgh.
Drapperhoeve, Schoolstraat 86 Gijzenzele: Barbara Reyns, Bert Bossaert, Marc De Meulenaere, Johan Dubruel, Luc Deville, Chlo é Laire, Geert Van der Linden, Katia De Roeck, Hannah Van der Haeghen, Guido De Vos.
Sint-Bavokerk Gijzenzele: Thijs Van der Linden, Bram Antheunis, Giovanni De Clercq, Dirk Lamote.
Wandeling mei 1940
Marc Van Gaver, de lokale champetter van Gijzenzele, neemt je mee naar de meidagen van 1940. Onderweg vertelt hij hoe de Belgen er in Gijzenzele in geslaagd zijn om de opgang   van de Duitsers drie dagen tegen te houden. De wandeling start om 14 u. Deelname: twee euro vanaf 12+. Nagenieten kan met een fris Gijzelaarke blond of Tripel in de Oude Mannekensschool, Schoolstraat 21.
Drones
Op de Vierhoekhoeve tref je een interactieve stand aan met drones. Probeer zelf van 10 u tot 12 u en van 13 u tot 17 u met een drone een heuse mini-kunstroute af te leggen. Bij goed weer worden om 15 u luchtbeelden gemaakt met een grote drone. Zo worden de artistieke mogelijkheden van deze technologie in beeld gebracht. Picknick is mogelijk. Reserveer vooraf in de Vierhoekhoeve, contact@devierhoekhoeve.be, 09 / 362 57 91.                               Reporter 17