Kunsthappening ‘ OPPORTUNITY’ in Vill’art De Notelaar te Horebeke

Tot de 2de zondag van september heeft in   Vill’art De Notelaar in Horebeke de kunsthappening ‘Opportunity’ plaats t.v.v. Studio Minne Foundation & vzw Rasuwa. We geven hier een voorsmaakje. Gastheer is  Patrick De Bleeckere.

 Zondag 12 augustus t.e.m. 9 september 2018 – Het programma

 Tentoonstelling met werk van

Andr é Honnay – Chris Botte – Jacques ’t Kindt – Jean le Noble –  

Marleen Reyntjens – Patrick De Bleeckere

Vernissage zondag 12 augustus om 11:00

Toegankelijk op zaterdag en zondag 14:00 18:00

 

Dinsdag 14 augustus

 

Studio Minne (Ballet)   19:30 – 21:30

The Rielemans Family (Country/Blues/Roots/Americana)   20:00

Sarah Ferri & strijkers (Popsongs)   22:00

 

Woensdag 15 augustus

 

La Botija (Spaanse wijndegustatie)  11:00

Opportunity dinner   13:00  

Marie-Paule Franke and Her Dreamband (Jazz songs)   15:00

Studio Minne (Ballet)   16:30 – 18:30 – 20:30

Eclectiv (Jazz)   17:00

Steiger (Jazz)   19:00

Gratitude Trio (Jazz)   21:00

 

Zondag 9 september

 

Open monumentendag (Bouwmeester Theophiel-Alexander Pr ésiaux)   11:00

La Botija (Spaanse wijndegustatie)  11:00

Finissage tentoonstelling   17:00  

 Marie-Paule Franke & Mattias Vanhoecke (Jazz songs)   17:00

Locatie:   Dorpsstraat 44, 9667 Horebeke

 

Reservaties/Kaarten:   info@opportunity-horebeke.be / 0483/50.49.99 / webshop

 

 

De expo — deelnemers

 Patrick De Bleeckere is een pur sang denker en kunstenaar, die door middel van zijn engagement zich afzet tegen alle onrecht en streeft naar de verbeterbaarheid van het geheel.

Zijn werk, doordrongen van tal van symbolen, belichaamt leven en dood, eeuwigheid en vergankelijkheid, vruchtbaarheid en steriliteit …

Marleen Reyntjens volgde “Levend Model” in St. Lucas te Gent en aan de Koninklijke Academie te Oudenaarde, van 1980 tot 1986 “Etsen-Grafiek” bij Etienne Hublau. Behaalde er in 1986 de regeringsmedaille met de grootste onderscheiding.

Bij landschapschilder Gies Cosijns leerde zij het kleurenmengen in zijn ge ëigende schildermethode. Gedurende vele jaren volgde zij in Nederland de Masterclass bij Cornelis Le Mair. (Model, Portret, Stilleven). Naast het traditionele, eigen aan dat soort stillevens als genrekunst, benadert zij op een persoonlijke wijze de Vanitas-gedachte. Zij blijft zweren bij het klassieke realisme, waarbij zij haar warm gevoel voor de eenvoudige charme van dagelijkse dingen visueel vastlegt.

 

Chris Botte: Zijn werk is vooral geïnspireerd door de levenswijze van de mensen en de manier waarop ze met elkaar en de natuur omgaan.

Zoals bijvoorbeeld de kunst van de Aborigines, met hun geschilderde taal liet een grote indruk na evenals de overlevingsdrang van de Cubanen.

De tentoongestelde werken gaan over “Dirteaters” .

Jacques ’t Kindt — realisaties:

1988-Hotel Siru, Brussel, realiseert een wandsculptuur voor een hotelkamer, 1991-Maakt de frontispice en 31 originele tekeningen bij de uitgave “N écropsies”, aux éditions de l’ambedui, Bruxelles, 1992-Realiseert 3 monumentale sculpturen in opdracht voor Labyrint ‘92 in Herzele, Realisatie Nieuwjaarsgrafiek van de Middenschool/Ronse, oplage 3 x 35 ex., 1994-Kunstmap “Lire Objet” Rendre L’inexplicable jusqu’a L’intemporel”, 80 originele werken van J. ‘t Kindt & 20 x 4 originele teksten van Madeleine Van Oudenhove, oplage 20 ex., 1996-Euro munt  : Op uitnodiging van de «  KONINKLIJKE MUNT VAN BELGIE   », verschillende ontwerpen te maken (samen met andere Belgische kunstenaars) om de “Belgische” Euro munt een gestalte te geven, Video “ Le saut dans le vide”, J. ‘t Kindt, Patrick Baele & muziek van Phil Niblock, 1999-MERCATOR HOGESCHOOL, ter gelegenheid van het MILLENIUM, realisatie van 300 bijgewerkte MULTIPLES

Jean le Noble: Zijn  artistieke oeuvre behoort tot de richting van de constructieve en concrete kunst.

De schilderijen van Jean le Noble staan in nauwe relatie met zijn driedimensionale werk.

Tijd, ruimte en energie zijn belangrijke elementen in het concrete werk van Jean le Noble.

In zijn lichte en open constructies vinden ze een po ëtisch evenwicht.

Andr é Honnay: Deze kunstenaar  spendeert zijn creatieve leven aan het zoeken naar de authenticiteit van zijn expressie ,stijl en schriftuur. Momenteel staat de perceptie en de illusie centraal in zijn schilderijen. De zintuiglijke waarneming geven je de sleutels die de deuren openen naar wat je denkt waar te nemen.

Al deze kunstenaars kan je deze zondagnamiddag reeds gaan bewonderen tussen en  14u en 18u  in de Dorpsstraat nr. 44 in St.-Maria-Horebeke.

Alle info rond de verschillende events kan je terugvinden op:   http://www.opportunity-horebeke.be