Gijzel Kirmesse, een echt gezellig volksfeest

Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie werd in ‘t Zaaltje in Gijzenzele, door een flink op dreef zijnde Johan Van Durme, het programma van ‘Gijzel Kirmesse 2018’ officieel voorgesteld. In Gijzenzele kennen ze er wat van. Er staan van vrijdag 24 augustus tot en met maandag 27 augustus vier bruisende dagen in het verschiet. Waar vinden muziek- en sportliefhebbers, rommelmarktfanaten, Bourgondi ërs, slapelozen, nachtraven, de nog-eentje-en-dan-ben-ik-weg-mensen elkaar? Op Gijzel Kirmesse natuurlijk. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Het platform van acht Gijzenzeelse verenigingen ( het is uniek) heeft alweer een indrukwekkende affiche samengeteld. Burgemeester Johan Van Durme is er trots op. Met veel enthousiasme wordt een gratis ‘kirmesse’ aangeboden. Een heel gevarieerd programma met veel gangen. ‘Vaste waarden maar ook vernieuwingen, en ook de kids worden niet vergeten. Elk jaar opnieuw, de Gijzenzelenaars kijken uit naar hun ‘kirmesse’. Bijna 100 medewerkers zijn betrokken bij de organisatie en de uitwerking. Ze hebben er hun handen mee vol. Ze doen het met hart en ziel. Want ze zijn niet alleen trots op hun ‘kirmesse’, ze willen ze het ook voor geen geld ter wereld missen. Een Gijzenzelenaar die uitgerekend eind augustus met vakantie gaat, is geen echte Gijzenzelenaar. Bij de kirmesse wil men de ganse gemeenschap (ongeveer 1.000 inwoners) betrekken. De feestelijkheden worden uitgewerkt door de bewoners zelf. Ze leven elk jaar naar het volksfeest toe. Zij zijn de protagonisten van het hele gebeuren. Het is ‘hun’ feest.
Veel muziek
Veel muziek vloeit alweer als een rode draad doorheen het welgevuld programma. Tijdens ‘Gijzel Kirmesse 2018’ staan mega goede bands en muzikaal talent op het podium. Woon de live optredens bij van DJ Sven Ornelis, Strawberry Jam, Pussy Willow, Fanfareorkest Volksopbeuring Massemen, Leuk Liveband For Kids, The Covrettes, Kevain, Sam Gooris, Gunther Neefs, De Helaasheid der Zingen, De Toape Geraapte, Kurt Burgelman. Voeg daarbij nog het kermis TD met de steengoede DJ Geert en DJ Boer Boerie. Kwaliteit en interactie met het publiek.
Op vrijdag 24 augustus om 18 u 15 gaat de kirmesse van start met een kaartinitiatie bieden in ‘t Zaaltje. Je krijgt een unieke kans om het kaartspel (bieden) onder de knie te krijgen. Traditiegetrouw wordt er er vanaf 19 u 30 gekaart. Vanaf 21 u moet de kermisfuif met DJ Sven Ornelis voor een kolkende ambiance zorgen. Iedereen uit de bol, dat is de bedoeling. De fuifnummers, fuifbeesten, nachtraven, nachtbrakers mogen gerust zijn, de buizen van Eustachius zullen de aanval overleven. Zaterdag 25 augustus om 13 u 30 trekken de gentleman en om 15 u 30 de elite zonder contact en beloften de tweede Kermisdag op gang. Om 19 u wordt de honger gestild in ‘t Zaaltje, proef de friet met stoverij. Zaterdagavond zal je de koning te rijk zijn door de zondvloed van muziek: Stawberry Jam, Pussy Willow, Sing, Swing en Drinks. De feestvierders zullen zich op zondag 26 augustus aardig kunnen uitleven en genieten van een ronduit schitterend programma. Kruis uw voorkeur aan uit volgende evenementen: rommelmarkt, aperitiefconcert Koninklijke Fanfareorkest Volksopbeuring Massemen, cava bar, hoeve-ijs van de Vierhoekhoeve, kinderanimatie met mega springkasteel, schminkstand, Jeuk Liveband For Kids, The Covrettes, Kevain, Sam Gooris, Gunther Neefs, De Helaasheid der Zingen, kermis TD met dj Geert en dj Boer Boerie. Op maandag 27 augustus is er traditiegetrouw een plaats voor een sereen moment. In de Sint — Bavokerk is er een zielenmis ter nagedachtenis van de overleden parochianen. Na de mis volgen de altijd ludieke kermismededelingen van de ‘Gijzelse champetter’. Vanaf 12 u kan je aanschuiven aan de kermisbarbecue in ‘t Zaaltje. Liefhebbers van petanque kunnen vanaf 13 u 15 hun vaardigheden tonen. Neem deel aan de bingo, er zijn mooie prijzen te winnen. Na het optreden van De Toape Geraapte (17 u 30) op en rond het dorpsplein stroomt het volk toe voor de Gijzelquiz ‘Er zit een muzikant in elk van ons’. De kirmesse wordt afgesloten met het optreden van Kurt Burgelman.
Bezield engagement
Zeg nu zelf, een Kirmesse met een grote K. En met haar gezellig en uniek dorpsplein heeft ‘Gijzel’ nog een sterke troef in handen. Een bewaarde en verscholen parel. Je mag vier dagen ongestoord feesten. Het is ook meteen een reden waarom de Gijzelse verenigingen graag hun inzet tonen met oprechte interesse en bezield engagement. Van die succesformule gaan ze dus nu ook in 2018 zeker niet afwijken. Typerend voor Gijzel Kirmesse: mensen van verschillende achtergronden, komen er samen om tijdens Gijzel Kirmesse even alle zorgen te vergeten. Ze verdwalen in de Gijzelse vreugde. Neem deel aan Gijzel Kirmesse 2018, je zal versteld staan van de diversiteit en de creativiteit. De organisatoren van Gijzel Kirmesse, een platform van Gijzenzeelse verenigingen, gaat op elke editie voor een programma waarin ambitie en kwaliteit centraal staan, en dat is dit jaar niet anders. De bedoeling is dat het dorpsplein in Gijzenzele een ontmoetingsplaats wordt waar mensen zelf de sfeer maken. Authentieke ambiance. Kortom, een concept dat perfect in Gijzel Kirmesse past. Alle medewerkers zijn klaar om je vanaf vrijdag 24 augustus tot en met maandag 27 augustus een fantastische kermis aan te bieden. Een volksfeest voor iedereen. Zorg gewoon dat je er bij bent.                                           Reporter 17
X