Zottegemse hordenspecialiste Marie De Naeyer pakt goud op Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten

Marie De Naeyer (ACG-kern Zottegem), Vlaams kampioen op de 80m horden bij de cadetten, geflankeerd door Oliveira Ashley (ZWAT) en Amelie Verhavert (HAMM)

De Zottegemse hordenloopster Marie De Naeyer van ACG-kern Zottegem pakte goud tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen plaats voor  cadetten en scholieren  op 15 augustus.

De allerbeste jeugdatleten van Vlaanderen ontmoetten mekaar deze keer in het  Oost-Vlaamse Gentbrugge(Atletiekclub Racing Gent),  de  thuishaven van  onze nationale  hordenkampioene  Eline Berings,  recent nog halve finaliste op de Europese kampioenschappen atletiek in Berlijn. De felle tegenwind  speelde niet in het voordeel van de sprinters, maar daar trok  de Zottegemse Marie De Naeyer   (ACG-kern Zottegem) zich niets van aan: ze pakte op overtuigende wijze goud.

Marie De Naeyer  (Atletiekclub  Geraardsbergen –  kern Zottegem)  kwam  prima voorbereid aan  de start van de 80m  horden. Als reekshoofd  was ze  trouwens  ook  de  favoriete  op deze technische atletiekdiscipline.  Maar met die druk ging ze heel goed om: ze liep een vlekkeloze wedstrijd en  kwam van bij het startschot meteen aan de leiding, die ze verder niet meer uit handen zou geven.  Ondanks  de felle tegenwind  (1.90 m/s)  slaagde  ze er  zelfs  in  om als enige  atlete  onder de 12”  te duiken  (11.95). Marie behaalde tijdens de voorbije winter overigens ook al goud op het indoornummer en kijkt inmiddels al uit naar  heteerstkomende  Belgisch kampioenschap outoor,  begin september.

Voor ACG-kern Zottegem  sprong ook de prestatie van  Ferdinand Nyokila  (cadet)  in het oog: met  5.79m in  het verspringen werd hij 4e én vestigde hij een clubrecord (tevens een persoonlijk record).

Ook  Audrey Van Der Haegen  (scholier)  liet op de 400m een  persoonlijk record  optekenen  met een scherpe chrono van 62.67.