Zottegemse hordenspecialiste Marie De Naeyer pakt goud op Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten

Marie De Naeyer (ACG-kern Zottegem), Vlaams kampioen op de 80m horden bij de cadetten, geflankeerd door Oliveira Ashley (ZWAT) en Amelie Verhavert (HAMM)

De Zottegemse hordenloopster Marie De Naeyer van ACG-kern Zottegem pakte goud tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen plaats voor cadetten en scholieren op 15 augustus.

De allerbeste jeugdatleten van Vlaanderen ontmoetten mekaar deze keer in het Oost-Vlaamse Gentbrugge(Atletiekclub Racing Gent), de thuishaven van onze nationale hordenkampioene Eline Berings, recent nog halve finaliste op de Europese kampioenschappen atletiek in Berlijn. De felle tegenwind speelde niet in het voordeel van de sprinters, maar daar trok de Zottegemse Marie De Naeyer  (ACG-kern Zottegem) zich niets van aan: ze pakte op overtuigende wijze goud.

Marie De Naeyer (Atletiekclub Geraardsbergen – kern Zottegem) kwam prima voorbereid aan de start van de 80m horden. Als reekshoofd was ze trouwens ook de favoriete op deze technische atletiekdiscipline. Maar met die druk ging ze heel goed om: ze liep een vlekkeloze wedstrijd en kwam van bij het startschot meteen aan de leiding, die ze verder niet meer uit handen zou geven. Ondanks de felle tegenwind (1.90 m/s) slaagde ze er zelfs in om als enige atlete onder de 12” te duiken (11.95). Marie behaalde tijdens de voorbije winter overigens ook al goud op het indoornummer en kijkt inmiddels al uit naar heteerstkomende Belgisch kampioenschap outoor, begin september.

Voor ACG-kern Zottegem sprong ook de prestatie van Ferdinand Nyokila (cadet) in het oog: met 5.79m in het verspringen werd hij 4e én vestigde hij een clubrecord (tevens een persoonlijk record).

Ook Audrey Van Der Haegen (scholier) liet op de 400m een persoonlijk record optekenen met een scherpe chrono van 62.67.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X